Reacția BOR, după materialul publicat de Recorder: ”Este făcut cu intenția evidentă de a transfera asupra Părintelui Patriarh vina”

Miercuri, 13 Octombrie 2021, ora 13:55
26527 citiri
Reacția BOR, după materialul publicat de Recorder: ”Este făcut cu intenția evidentă de a transfera asupra Părintelui Patriarh vina”
Patriarhul Daniel este numit de oamenii din anturaj "Marele Alb" FOTO Hepta.ro

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, a declarat miercuri, 13 octombrie, că Patriarhul Daniel nu are nicio legătură cu persoanele ce apar în investigația Recorder privind fondurile publice alocate bisericilor.

„Arhiepiscopia, unde lucra acel preot consilier lăudăros, va oferi un răspuns oficial. Eu răspund pentru Patriarhie, entitate total separată de Arhiepiscopie. Nu cunosc niciun detaliu din problematica discutată în material. Celelalte două persoane incriminate în acesta sunt persoane din afara Bisericii şi trebuie sa răspundă personal.

Părintele Patriarh nu poate avea absolut nicio legătură cu aceste persoane care au comis un rapt de imagine prin simpla lor învecinare conjuncturală cu Biserica. Materialul Recorder este construit cu intenţia evidentă de a transfera asupra Părintelui Patriarh vina unor persoane care se laudă cu o aşa-zisa influenţă, fără ca aceasta sa existe, desigur”, a declarat Vasile Bănescu pentru Mainnews.ro.

Consilierul local vizat de ancheta Recorder și-a dat demisia din PSD

Organizaţia PSD Bucureşti a anunţat miercuri, 13 octombrie, demisia lui Lazăr Neacşu din partid şi din funcţia deţinută în Consiliul General al Municipiului Bucureşti. Consilierul PSD apare în ancheta Recorder privind fondurile publice alocate bisericilor.

"Organizaţia PSD Bucureşti şi organizaţia PSD sector 4 anunţă că dl Neacşu Lazăr şi-a prezentat în această dimineaţă demisia din Partidul Social Democrat şi din calitatea de consilier general PSD din cadrul Consiliului General al Municipiului Bucureşti", a transmis filiala PSD, prin intermediul unui comunicat de presă.

Potrivit jurnaliştilor de la Recorder, Lazăr Neacşu este la al doilea mandat de membru în CGMB, din partea PSD şi, înainte de politică, a avut afaceri în construcţii, el fiind indicat de sursele jurnaliştilor ca un ”agent de influenţă a Bisericii, care trage sfori pentru obţinerea de fonduri din fondurile locale.

Citește și: Consilierul local vizat de ancheta Recorder și-a dat demisia din PSD. Contextul în care l-a numit "securist" pe Patriarhul Daniel

Clanul Marelui Alb

Recorder publică o amplă investigație despre modul în care oameni de afaceri, politicieni și prelați de la vârful Bisericii lucrează mână în mână într-o: construcția și reabilitarea de biserici din bani publici.

Pentru a documenta subiectul, jurnalistul Victor Ilie și-a creat o identitate falsă, pozând într-un om de afaceri cu conexiuni politice care poate face rost de bani europeni pentru reabilitarea unor biserici.

Sub această identitate falsă și folosind o cameră ascunsă, jurnalistul Recorder a discutat cu oameni din anturajul „Marelui Alb”, așa cum îl numesc aceștia pe Patriarhul Daniel. Ancheta a scos la iveală că pentru reabilitarea unor lăcașuri de cult din bani publici lucrările se acordă preferențial, iar totul se face cu binecuvântarea Patriarhului Daniel.

Citește și: Jurnalist Recorder, infiltrat cu o identitate ascunsă în „clanul Marelui Alb”. Dezvăluirile reporterului care a negociat cu apropiați ai Patriarhului Daniel

Eveniment Quarterly Report

Marea Britanie investighează investiția de 10 miliarde de dolari a Microsoft în OpenAI, creatoarea ChatGPT
Marea Britanie investighează investiția de 10 miliarde de dolari a Microsoft în OpenAI, creatoarea ChatGPT
Organismul de supraveghere a concurenţei din Regatul Unit a deschis o investigaţie preliminară privind investiţia uriaşă a Microsoft în OpenAI, creatoarea ChatGPT, cu privire la relaţia...
Antrenorul din România care câștigă cât un parlamentar, din bani publici
Antrenorul din România care câștigă cât un parlamentar, din bani publici
Ioan Ovidiu Sabău este de departe cel mai bine plătit antrenor din România, chiar dacă echipa lui este suținută din bani publici. Tehnicianul Universității Cluj câștigă lunar 35.000...
#BOR, #preafericitul daniel, #Vasile Banescu, #investigatie, #bani publici, #biserica, #marele alb, #reactie bor recorder , #eveniment