Realizatorul britanic de documentare Charley Ottley a devenit cetatean de onoare al municipiului Brasov

Vineri, 11 Septembrie 2020, ora 15:03
2327 citiri
Realizatorul britanic de documentare Charley Ottley a devenit cetatean de onoare al municipiului Brasov
Foto: Primaria Brasov

Jurnalistului britanic Charley Ottley, care a realizat mai multe materiale de promovare a Transilvaniei si Brasovului, i-a fost conferit titlul de cetatean de onoare al municipiului de sub Tampa vineri, in cadrul ultimei sedinte a Consiliului Local Brasov.

"Este un moment important in viata Brasovului, Charley Ottley este un prieten al Brasovului si al Romaniei. Am considerat ca este oportun pentru aceasta ultima sedinta sa decernam acest titlu de cetatean de onoare al Brasovului lui Charley Ottley, pentru implicarea in activitatea de promovare a Municipiului Brasov si a Romaniei in lume.

L-am cunoscut acum cativa ani, cand mi-a prezentat ce are de gand sa faca, in ce proiecte este implicat si am considerat ca este bine sa ii sprijinim acest demers, de promovare a Romaniei peste hotare, prin seria de documentare Wild Carphatia, astfel ca ultimele doua episoade din serie au fost realizate si cu contributia municipiului Brasov", a declarat cu acest prilej primarul municipiului Brasov, George Scripcaru.

Acesta a mentionat, totodata, colaborarea pe care a avut-o cu realizatorul britanic de documentare in mai multe proiecte, care au legatura cu municipiul si judetul Brasov, cu referire la materiale de promovare care au fost realizate anul acesta.

Ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, Andrew Noble, prezent la acest eveniment, a spus ca titlul este justificat prin implicarea lui Chaley Ottley in promovarea Romaniei si a Brasovului, mentionand ca, daca, in Romania, in prezent traiesc 3.000 de cetateni din Regatul Unit, numarul romanilor care traiesc acolo se ridica la 600.000, ceea ce ar reprezenta 1% din populatie.

"Toti cei care s-au implicat in promovarea Brasovului au si ei o mare responsabilitate pentru un pas foarte important, sa imbunatateasca reputatia acestui oras in Marea Britanie si, prin intermediul BBC, in lume. (...) Ma bucur ca avem cetateni ca Charley Ottley in Romania. Britanicii, aici, sunt numai 3.000, in Marea Britanie sunt deja peste 600.000 de romani, adica 1% din populatie. Nu stiu daca vom ajunge la acest nivel in Romania, dar sper sa mentinem calitatea cetatenilor britanici de aici. Charley Ottley este unul dintre cei mai buni, unul dintre cei care iubesc foarte mult Romania si Brasovul, si impartasesc si eu aceste sentimente", a spus ambasadorul Marii Britanii.

La randul sau, Ottley a afirmat ca, de acum inainte, a ajuta Brasovul este pentru el o datorie civica.

"Inca de cand am filmat Wild Carphatia IV, Primaria Brasov si domnul primar au fost alaturi de noi si multumita lor am putut finaliza acest proiect minunat de promovare a Romaniei. Iar campania de promovare a Brasovului pe BBC a facut mai mult pentru Romania decat Ministerul Turismului. Si in viitor voi continua sa ajut Brasovul, dar acum, dincolo de orice altceva, este pentru mine o datorie civica", a punctat jurnalistul britanic.

Incepand cu 2011, Charlie Ottley a realizat seria de documentare Wild Carpathia, care surprinde o ultima zona "salbatica" a Europei si care vorbeste despre mostenirea naturala si culturala a Romaniei. In anul 2020, el a realizat, cu sprijinul financiar al municipalitatii brasovene, un film de prezentare a orasului Brasov si a zonelor adiacente, film care este promovat la televiziunile nationale si pe postul BBC World.

Charlie Ottley a fost distins cu Crucea Casei Regale din Romania pentru Wild Carpathia, a fost premiat pentru cea mai buna campanie de promovare a Romaniei derulata peste hotare la Romania Insider Awards, dar si pentru "Cea mai Importanta Initiativa in Domeniul Media si Jurnalism", la Premiile Romania TopHotel.

Londra trimite Ucrainei bombe ghidate de mare precizie care au revoluționat războiul tactic aer-sol
Londra trimite Ucrainei bombe ghidate de mare precizie care au revoluționat războiul tactic aer-sol
Jurnalistul BBC Jonathan Beale a declarat că următorul pachet de ajutor acordat Ucrainei de către Marea Britanie include bombe Paveway. Recent, astfel de arme au fost folosite împotriva...
Putin nu se va opri la granița cu Polonia. Avertismentul premierului britanic
Putin nu se va opri la granița cu Polonia. Avertismentul premierului britanic
Premierul britanic Rishi Sunak a promis recent un ajutor militar suplimentar de 500 de milioane de lire sterline pentru Ucraina, avertizând că Vladimir Putin „nu se va opri la granița...
#Charley Ottley, #brasov, #turism, #Marea Britanie, #cetatean de onoare , #eveniment