Rememorarea suferintei - Canonizarea Sfintilor Inchisorilor Comuniste

Vineri, 02 August 2013, ora 20:16
3751 citiri
Rememorarea suferintei - Canonizarea Sfintilor Inchisorilor Comuniste
Foto: apostolatintarafagarasului.blogspot.com

"Azi noapte, cand voi dormeati, am avut o vedenie. Am inteles temnita. Am vazut moartea si invierea temnitei. Am vazut pamantul deschizindu-se si inghitind inchisoarea. Pamantul si-a luat pamantul inapoi. Cu surprindere am vazut aparand in loc o biserica. La inceput era mica. Incetul cu incetul a crescut, asemenea unei flori. Cand a ajuns mare, cat temnita noastra, am intrat cu sfiala in ea.

Fratilor, nu sunt nebun. V-am gasit in biserica rugandu-va. Catapeteasma era obisnuita, avand pe ea sfintii care ne-au ajutat de atatea ori. Dar, pe pereti, nu mi-a venit sa cred... Pe cine am vazut in icoane? Erau de-ai nostri, imbracati in zeghe. Pe unii i-am recunoscut usor, pe altii mai greu. Aveau aura de sfinti. In spate, in iezerul cel de foc, i-am vazut pe cei care ne haituiau sufletele. Nu erau toti acolo, unii erau cu voi..." (Valeriu Gafencu - Sfantul Inchisorilor)

In aceste ganduri marturisite de Sfantul Inchisorilor, Valeriu Gafencu, este cuprinsa toata filosofia pe care se poate intemeia un demers corect de reevaluare si de condamnare a comunismului din Romania. Calitatea de victime a celor asasinati in zecile de inchisori si lagare de munca din Gulagul romanesc este nu atat una juridica, aflata sub incidenta legii penale si fara vreo perioada de prescriere, ci mai ales una spirituala, religioasa.

In inchisorile comunismului din Romania s-a murit din multe motive: pentru libertate, pentru demnitate, pentru Rege, pentru o convingere politica. Insa, mai presus de orice loialitate lumeasca, s-a murit pentru credinta in Hristos. Cei mai multi dintre detinutii politici torturati si asasinati de regimul comunist, daca nu chiar toti, au infruntat sadismul tortionarilor si au acceptat sa moara pentru ca erau animati de credinta crestina si pentru ca isi asumasera in intreaga lor fiinta valorile acesteia - credinta in vesnicia sufletului, in viata de dupa moarte, in Parusie, in Inviere, in Judecata cea de Obste.

Demersul de cautare, de capturare, de anchetare, de judecare in instanta si de condamnare penala a celor care au fost tortionari si asasini in inchisorile comuniste trebuie insotit de Canonizarea Sfintilor Inchisorilor Comuniste.

Doua evenimente - unul consumat cu aproximativ doua luni in urma, un altul care va avea loc la sfarsitul acestei veri - ne demonstreaza ca poporul roman ii considera pe cei mai multi dintre cei asasinati de teroarea dictaturii comuniste ca fiind Sfinti crestini.

Primul eveniment il constituie reactia extrem de prompta si de argumentata a societatii civile crestine romanesti la incercarea de a se retrage titlul de cetatean de onoare al orasului Tg. Ocna acordat lui Valeriu Gafencu, cel pe care evreul convertit la crestinism, monahul Nicolae Steinhardt l-a numit "Sfantul Inchisorilor".

Dezbaterea nationala initiata in cadrul acestui demers de aparare a memoriei lui Valeriu Gafencu a relansat doua importante subiecte pentru exorcizarea morala a societatii romanesti: canonizarea Sfintilor Inchisorilor si condamnarea penala a celor care au slujit regimul de exterminare si dictatura comunista din Romania.

Al doilea eveniment va avea loc la Bucuresti, in ziua de 31 august 2013, cand Monseniorul Vladimir Ghika, preot romano-catolic si principe roman, va fi beatificat in cadrul unei Liturghii care va fi oficiata la Romexpo de de trimisul Papei Francisc, Cardinalul Angelo Amato, Prefectul Congregatiei pentru Cauzele Sfintilor.

Biserica Romano-Catolia recunoaste, astfel, jertfa de martir pe care Monseniorul Vladimir Ghika a adus-o prinos lui Dumnezeu, Bisericii si Neamului in lupta cu demonul comunist. De asemenea, Biserica Ortodoxa Romana cunoaste mii de preoti care au suferit si au murit in inchisorile comuniste, multi dintre acestia jertfindu-se cu moarte martirica.

Exorcizarea societatii romanesti implica, pe de o parte, o ofensiva penala generala, nationala, lansata atat impotriva tortionarilor si asasinilor, cat si a indivizilor care au detinut functii de raspundere in PCR, UTC si Securitate - inclusiv esaloanele 2 si 3 - iar pe de alta parte, asumarea de catre Biserica a Canonizarii Sfintilor Inchisorilor. Justitia si Biserica pot realiza aceasta exorcizare.

Fantoma comunismului trebuie, deci, alungata definitiv din sufletul Natiunii Romane si din structurile Statului Romana.

Eveniment Quarterly Report

Ce spune Marcel Ciolacu despre o candidatură la alegerile prezidențiale de anul viitor. Provocarea pe care o are în prezent
Ce spune Marcel Ciolacu despre o candidatură la alegerile prezidențiale de anul viitor. Provocarea pe care o are în prezent
Prim-ministrul Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a declarat că nu ştie ce va face legat de o candidatură a sa la alegerile prezidenţiale de anul viitor, subliniind că provocarea pe care o are...
Marcel Ciolacu exclude USL 2. „Exista un duşman, Traian Băsescu. Eu nu am duşmani în politică”
Marcel Ciolacu exclude USL 2. „Exista un duşman, Traian Băsescu. Eu nu am duşmani în politică”
Liderul PSD Marcel Ciolacu a precizat că exclude crearea unui nou USL şi a adăugat că Uniunea Social-Liberală a fost creată deoarece exista un duşman atunci, respectiv Traian Băsescu....
#canonizare sfinti inchisori comuniste, #Valeriu Gafencu inchisori, #canonizare Vladimir Ghika , #eveniment