Noile măsuri decise de Guvern pentru limitarea pandemiei, publicate în Monitorul Oficial. Măsurile vor intra în vigoare la miezul nopţii

Sambata, 02 Octombrie 2021, ora 18:03
4784 citiri
Noile măsuri decise de Guvern pentru limitarea pandemiei, publicate în Monitorul Oficial. Măsurile vor intra în vigoare la miezul nopţii
Guvernul a întârziat cu o zi adoptarea hotărârii CNSU FOTO Gov.ro

Hotărârea de Guvern care introduce noi măsuri de limitare a pandemiei de coronavirus, prin modificarea HG privind prelungirea stării de alertă, a fost publicată în Monitorul Oficial. După apariţia documentului, comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă se pot întruni pentru a decide în funcţie de noile prevederi legale restricţiile pentru localităţile cu rata de infectare mai mare de 6 la mie.

Prefectura Bucureşti a anunţat că se va întruni Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, iar măsurile vor intra în vigoare la miezul nopţii. Rata de infectare din Bucureşti a trecut de 8 la mie.

Hotărârea adoptată, sâmbătă, de Guvern, şi care modifică restricţiile pentru localităţile cu rata de infectare mai mare de 6 la mie a fost publicată în Monitorul Oficial.

Comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă se pot întruni pentru a decide în funcţie de noile prevederi legale restricţiile pentru localităţile cu rata de infectare mai mare de 6 la mie.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, sâmbătă, că 154 de oraşe şi municipii au incidenţa mai mare sau egală cu 3 la mie, iar 33 dintre acestea au depăşit pragul de 6 la mie. Municipiul Timişoara a ajuns la 9,5, iar Cluj-Napoca la 7,05. Alte 829 de sate şi comune au o rată de infectare mai mare sau egală cu 3.

Monitorul Oficial Partea I Nr. 943 by Laurentiu Sirbu on Scribd

#restrictii, #pandemie coronavirus Romania, #vaccinare covid, #Monitorul Oficial , #eveniment