Retea de sclavie la stanele din Galati: copiii erau maltratati, iar femeile violate

Joi, 01 Noiembrie 2012, ora 13:53
8385 citiri
Retea de sclavie la stanele din Galati: copiii erau maltratati, iar femeile violate
Foto: Viata Libera

Politistii galateni au descoperit, joi, o retea infractionala care racola copii, femei si barbati care erau tratati ca niste sclavi, erau pusi sa munceasca la stana fara a fi hraniti, batuti si inchisi in beciuri.

Multe dintre femei au fost violate, acestea fiind obligate sa intretinata relatii sexuale cu membrii gruparii, dar si cu ciobanii, anunta Digi 24.

Cristina Tatulici, purtator de cuvant IPJ Galati, a declarat ca joi dimineata 24 persoane, dintre care 18 erau victime, au fost aduse pentru audieri. Aceasta a precizat ca reteaua functiona din 2010, iar victimele erau puse sa lucreze chiar si 20 de ore pe zi.

Se pare ca totul s-a aflat dupa ce, in urma cu trei luni, unele victime au reusit sa fuga, au povestit familiilor ce s-a intamplat si apoi au mers la politie.

Directia Protectiei Copilului din Galati a deschis o ancheta in acest caz.

"Acesti membri ai gruparii racolau persoane, barbati si femei, printre care si minori, din judetele Galati, Vrancea si, cu precadere, Vaslui, carora le promiteau ca ii vor aduce la munca si le vor da niste bani, despre care spuneau ca ii vor pune pe CEC, desi niciunul nu a vazut niciodata niciun leu.

Ii exploatau, de dimineata, de la ora 04:00 la ora 22:00 - 23:00, acesti oameni munceau fara niciun fel de pauza.

Mancarea era foarte putina, uneori se rezuma la un codru de paine si ala mucegait sau ros de sobolani, dormeau in niste conditii primitive, in bordeie din paie. Cei care se razvrateau in vreun fel si isi cereau drepturile erau batuti in fata celorlalti ciobani", a declarat cms. sef Stefan Capatan, seful Servicilui de Investigatii Criminale din cadrul IPJ Galati, pentru Viata Libera.

Acesta a povestit ca au existat cazuri in care unii au reusit sa fuga, insa au fost prinsi, adusi inapoi, batuti si inchisi in beci, unde erau legati de maini si de picioare si le puneau calus in gura.

"Au fost si cateva femei care au muncit pe branci fara a primi niciun ban. Majoritatea au fost violate, obligate sa intretina raporturi sexuale si cu membrii gruparii, dar si cu toti ciobanii. Au distrus importante culturi agricole de pe raza mai multor comune, au furat produse agricole", a continuat el.

Se pare ca implicati in retea sunt si unii barbatii cunoscuti drept "fratii Enache", proprietari a 4.000 de oi si care erau cunoscuti pentru ca terorizau localnicii, dar si pentru modul in care isi tratau angajatii.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#retea sclavie stane Galati, #retea sclavie stane , #eveniment
Comentarii