Romanii sunt asteptati duminica in strada: "Aducem Basarabia acasa!"

Sambata, 19 Octombrie 2013, ora 18:26
3743 citiri
Romanii sunt asteptati duminica in strada: "Aducem Basarabia acasa!"

Romanii care sustin unirea Republicii Moldova cu Romania sunt invitati sa participe duminica la "Marsul pentru Basarabia", organizat sub sloganul "Aducem Basarabia acasa".

Pentru acest eveniment, peste 100 de basarabeni au cusut timp de trei saptamani un imens steag tricolor, de 1.200 mp (foto), cu scopul de a-si manifesta astfel dorinta de unire cu Romania, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com de organizatorii evenimentului, Platforma Civica Actiunea 2012.

In comunicat se precizeaza ca drapelul va fi desfasurat de miile de participanti la "Marsul pentru Basarabia", care va avea loc duminica pe traseul Guvernul Romaniei (Piata Victoriei) - Palatul Parlamentului (Parcul Izvor), cu incepere de la ora 14:00.

"Ni s-a spus ca daca vom cere Unirea, o vom face, asa ca iata-ne pe drumul spre Bucuresti. Participarea la mars reprezinta o dovada in plus a legaturii incontestabile intre romanii de pe ambele maluri ale Prutului", a declarat Cristina Zelinschi, originara din Balti.

Organizatorii asteapta ca peste 10.000 de bucuresteni sa raspunda apelului lor si sa ceara factorilor decizionali ca unirea cu Republica Moldova sa fie o prioritate nationala.

"Un stat mai mare este unul mai puternic. Demnitatea noastra nationala trebuie recuperata, iar reintregirea teritoriala ne-ar aduce suflul nou de care avem atata nevoie", se arata pe site-ul basarabia-acasa.ro, pe care sunt prezentate toate detaliile legate de aceasta actiune.

De asemenea, in perioada aprilie-august 2013, in toate judetele Romaniei, Actiunea 2012 a organizat campania de strangere de semnaturi "Aducem Basarabia acasa" care isi propunea colectarea acestor semnaturi pentru sprijinirea unei initiative legislative care va apropia decisiv cele doua state romanesti. Campania a avut ca prim rezultat strangerea a peste 124.000 de semnaturi, din toate judetele Romaniei, iar in luna octombrie initiativa legislativa a fost depusa la Parlament.

200.000 de semnaturi pentru a aduce Basarabia acasa Interviu

Un miting similar ca amploare a avut loc in luna septembrie a anului trecut in Chisinau. Aceste evenimente stradale sunt organizate de Platforma Civica Actiunea 2012, o coalitie de peste 30 de ong-uri din Romania, Republica Moldova, SUA, Canada si mai multe state din Uniunea Europeana.

Citește și:
Cum au ajuns principalele reforme ale coaliției să fie tărăgănate la nesfârșit. Legile Educației și pensiile speciale, între controverse și interese politice
Cum au ajuns principalele reforme ale coaliției să fie tărăgănate la nesfârșit. Legile Educației și pensiile speciale, între controverse și interese politice
În ciuda promisiunilor și „urgențelor” prezentate de coaliția de guvernare PSD-PNL la finalul anului trecut, mai multe subiecte de interes public au fost amânate în repetate rânduri ori...
Rezoluție în Parlamentul European pentru intrarea României în Schengen: ”O nedreptate care vulnerabilizează UE”
Rezoluție în Parlamentul European pentru intrarea României în Schengen: ”O nedreptate care vulnerabilizează UE”
Europarlamentarul USR Vlad Gheorghe a anunțat miercuri, 22 martie, că va exista o rezoluţie pentru intrarea României şi Bulgariei în Schengen în Parlamentul European, propunerea sa în acest...
#mars Basarabia Bucuresti, #Aducem Basarabia acasa, #initiativa legislativa Basarabia , #eveniment