Saramura pune mai multe orase in pericol

Vineri, 24 Decembrie 2010, ora 10:22
2440 citiri
Saramura pune mai multe orase in pericol

Tragedia de la Ocna Mures s-ar putea repeta in mai multe orase din tara. Desi autoritatile stiu ca orasele in care exista exploatari de sare sunt in pericol, nu fac nimic ca sa schimbe asta.

"Ce sa va spun, situatia este cunoscuta. Insa fiecare se roaga sa nu se intample nimic pana cand nu incepe un nou mandat, pana cand nu vine altcineva", a declarat un fost anagajat al Societatii Nationale a Sarii, informeaza Romania Libera.

Actuala conducere a companiei nu a oferit nici o declaratie oficiala in legatura cu aceste informatii.

Pe langa Ocna Mures, unde deja s-a intamplat tragedia, mai sunt in pericol Ocnele Mari, de langa Ramnicu Valcea, unde au avut loc prabusiri ale terenului in apa sarata in anii 2007 si 2009, Ocna Dej, care este, practic, un cartier al Dejului, Praid, Cacica, Targu-Ocna si Slanic Prahova.

Ocna Mures: Surparea a stagnat

Fostii angajati ai societatii spune de fapt ca nimeni nu intelege gravitatea situatiei.

"Nu mai exista specialisti in domeniu, pentru ca aceia care au fost ori s-au pensionat, ori au fost dati afara. Si pe mine m-au dat afara, desi sunt doctor in stiinte, iar in Societate au ramas oameni numiti politic", a spus un fost angajat al societatii publice.

Cu toate acestea, reprezentantii companiei Plus, al carei depozit s-a prabusit, afirma ca, inainte de a incepe constructia depozitului, au fost efectuate mai multe studii geotehnice potrivit carora, nu exista pericolul prabusirii.

"Va dati seama, suntem deasupra unei exploatari de sare care dateaza de 2.000 de ani. Unele exploatari au fost controlate, altele au fost necontrolate. Nimeni nu stie exact unde sunt zonele cele mai periculoase. Insa acum situatia s-a stabilizat. Pagubele sunt de circa patru milioane de lei", a declarat primarul PNTCD din orasul Ocna Mures, Augustin Dragut.

Citeste si:
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Senatoarea Diana Șoșoacă a fost recent executată silit de către ANAF pentru neplata datoriilor la stat. Conform ultimei declarații de avere a politicianului, aceasta deține numeroase...
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, a declarat sâmbătă, 13 august, că zilnic semnează ”munţi de documente” pe hârtie, dar afirmă că a semnat şi electronic contractul de...