UPDATE Delcaratii ale autoritatilor privind masurile luate pentru Sarbatorile Pascale Catolice: Circulatia in Noaptea de Inviere, permisa intre orele 20.00-02.00 VIDEO

Vineri, 02 Aprilie 2021, ora 13:45
2138 citiri
UPDATE Delcaratii ale autoritatilor privind masurile luate pentru Sarbatorile Pascale Catolice: Circulatia in Noaptea de Inviere, permisa intre orele 20.00-02.00 VIDEO
Politia va face verificari FOTO Politia Capitalei

Peste 10.000 de politisti vor asigura masurile de ordine publica cu ocazia Pastelui Catolic, in aceasta perioada urmand sa mai actioneze peste 5.000 de pompieri, peste 4.200 de politisti de frontiera, 13 elicoptere ale Inspectoratului General de Aviatie. De asemenea, peste 300 de jandarmi vor actiona in zonele turistice la sfarsitul acestei saptamani.

Principalele declaratii:

Monica Dajbog, purtator de cuvant al MAI:

"Angajatii MAI vor fi pregatiti sa intervina atat pentru a mentine ordinea publica si pentru a acorda sprijin cetatenilor in cazul unor situatii de urgenta, cat si pentru a preveni activitatile si comportamentele care favorizeaza raspandirea virusului SARS-CoV-2.

Efectivele Ministerului Afacerilor Interne sunt pregatite sa actioneze in orice situatie, inclusiv prin luarea unor masuri cu caracter preventiv, dar ca de fiecare data principalii nostri aliati raman chiar cetatenii de buna-credinta.

Facem din nou apel la responsabilitate si maturitate pentru a intelege ca masurile luate de autoritati pentru a preveni raspandirea virusului SARS-CoV-2 trebuie respectate pentru a ne proteja pe noi insine si pe cei din jur.

Va reamintim ca, in noaptea de 3 spre 4 aprilie, va fi permisa circulatia persoanelor, in intervalul orar 20.00-2.00, pentru participarea la slujbele religioase organizate cu ocazia Pastelui Catolic.

Pastele Catolic vine cu restrictii de circulatie pentru camioane in Ungaria. Recomandarile politistilor pentru soferi

Purtarea mastii de protectie, in mod corect, astfel incat sa acopere nasul si gura, ramane obligatorie, in toate spatiile publice, inclusiv in lacasurile de cult, pe timpul oficierii slujbelor.

Recomandam ca deplasarea catre lacasurile de cult sa se realizeze cu evitarea aglomerarilor.

De asemenea, accesul credinciosilor in lacasul de cult si in spatiile unde se organizeaza slujbe si adunari religioase se va face astfel incat sa fie asigurata o suprafata de minimum 4 mp pentru fiecare persoana si o distanta de minimum 2 m intre persoane.

Celelalte masuri de protectie sanitara dispuse pe timpul starii de alerta raman valabile.

In aceste zile, peste 5.000 de pompieri vor asigura misiunile de prevenire si interventie la nivel national.

In aceasta perioada vor fi la datorie si echipajele Inspectoratului General de Aviatie al MAI cu 13 elicoptere care pot desfasura misiuni de tip SMURD, inclusiv zboruri care au legatura cu pandemia de COVID-19 precum si misiuni in sprijinul celorlalte structuri operative ale MA", a explicat purtatorul de cuvant al MAI.

Monica Dajbog a mai transmis ca peste 4.200 de politisti de frontiera vor actiona in aceasta perioada la nivel national.

"In ceea ce priveste efectivele Politiei de Frontiera au fost dispuse masuri pentru intarirea dispozitivului de supraveghere si control a frontierei de stat si pentru prevenirea si combaterea infractionalitatii transfrontaliere. La nivelul intregii tari vor actiona zilnic peste 4.200 de politisti de frontiera. Facem precizarea ca autoritatile din Ungaria ne-au informat in aceste zile pe teritoriul statului vecin circulatie automarfarelor cu capacitatea mai mare de 7,5 tone va fi restrictionata.

Autoritatile romane vor fi in permanenta legatura cu colegii maghiari pentru a putea actiona in comun pentru fluidizarea traficului de la frontiera daca va fi nevoie", a mai afirmat Monica Dajbog.

Restrictiile de circulatie de Pastele Catolic si Ortodox vor fi ridicate pana la ora 02.00 dimineata. In ce conditii pot participa credinciosii la slujba de Inviere

Pompierii au la dispozitie mijloace tehnice adecvate precum autospeciale de stingere, masini de descarcerare, ambulante SMURD sau unitati de terapie intensiva".

Purtatorul de cuvant al Politiei Romane, Georgian Dragan, a declara ca 10.000 de politisti vor actiona in aceasta perioada la nivel national.

"In medie zilnic vor actiona la nivel national aproximativ 10.000 de politisti in sistem integrat cu Jandarmeria Romana, dar si cu celelalte institutii cu atributii in domeniul asigurarii ordinii si linistii publice si bineinteles pentru a verifica modul in care sunt respectate masurile de prevenire a raspandirii COVID-19.

Dintre cei 10.000 de politisti, peste 6.000 sunt de la Ordine Publica, 1700 sunt politisti rutieri si bineinteles ca toate aceste actiuni complexe de prevenire a COVID-19 vor beneficia si de suportul colegilor din celelalte structuri ale Politiei Romane", a declarat Georgian Dragan.

De asemenea, purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Romane, Sorin Despina, a afirmat tot vineri, ca peste 300 de jandarmi vor actiona in acest weekend in zonele turistice.

"Este primul weekend al vacantei scolare asa ca Jandarmeria Romana isi va concentra efortul in zona turistica in acest weekend. Ne asteptam la un aflux mai mare de turisti in acea zona astfel ca am marit numarul de patrule, sunt peste 300 de jandarmi care vor actiona zilnic acolo. Principalul nostru obiectiv este siguranta fizica, dar si cea sanitara pentru ca in cadrul misiunilor colegilor mei va fi urmarita respectarea de catre cetateni si de catre operatori economici a masurilor dispuse de autoritati pentru protectia sanitara", a afirmat Sorin Despina.

Cand ar putea fi ridicate restrictiile in Bucuresti si cum ne protejeaza masca in aer liber si inchiderea magazinelor dupa orele 18.00

Femeie urmărită în trafic de soț și bătută prin geamul spart al mașinii. Unde a fost prins agresorul
Femeie urmărită în trafic de soț și bătută prin geamul spart al mașinii. Unde a fost prins agresorul
Poliția Capitalei a anunțat că un bărbat de 53 de ani a fost reţinut de poliţiştii din Bucureşti, după ce şi-a urmărit soţia în trafic, a spart geamul maşinii şi a lovit-o. A fost...
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#sarbatori pascale catolice, #Politia Capitalei, #masuri de ordine , #eveniment