Sediile Rodipet perchezitionate, prejudiciu constatat - 35 de milioane de euro (Video)

Marti, 22 Iunie 2010, ora 08:55
6056 citiri
Sediile Rodipet perchezitionate, prejudiciu constatat - 35 de milioane de euro (Video)

Procurorii DIICOT au efectuat marti dimineata perchezitii simultane la sediul firmei Rodipet si la filialele din tara.

Astfel, DIICOT a efectuat 24 de perchezitii domiciliare pe raza municipiului Bucuresti si a judetelor Constanta si Ilfov, in vederea documentarii activitatii infractionale desfasurate de grupul infractional organizat ce a avut ca scop insusirea, folosirea si traficarea activelor SC Rodipet SA.

DIICOT anunta ca in toata perioada post-privatizare, respectiv ulterior incheierii contractului de privatizare nr. 62/2003, administratorii SC Rodipet SA, profitand de inexistenta controlului post-privatizare, a controalelor vizand respectarea regulilor financiare dar si de pozitia dominanta in AGA, au desfasurat o politica de falimentare a societatii concretizata in incheierea unor contracte de imprumut, consultanta, reprezentare, vanzare, prestari servicii, total defavorabile societatii.

Astfel, Hasaan Awdi si fratele sau, Mehdi Awdi, au procedat la cauzarea unui prejudiciu in suma totala de 35,5 de milioane de euro si sunt acuzati de delapidare si devalizare.

S-a inceput urmarirea penala fata de 9 persoane, care au fost ridicate si conduse la sediul DIICOT in vederea audierii si luarii masurilor legale.

Sechestru pe cinci hoteluri si 20 de apartamente

Anchetatorii au pus sechestru pe cinci hoteluri, dintre care trei in Bucuresti si alte doua pe litoral, precum si pe 20 de apartamente, fiind totodata instituit sechestru asigurator si asupra a peste 150 de masini si utilaje agricole, in dosarul privind falimentarea Rodipet, spun surse judiciare, anunta NewsIn.

Cele trei hoteluri din Capitala care au fost indisponibilizate sunt in Piata Kogalniceanu, in Colentina si in zona Batistei. De asemenea, celelalte doua hoteluri sunt situate in Mamaia si Venus.

In 2009, Adevarul scria ca privatizarea Rodipet semana cu o "dedicatie" pentru clanul Awdi, mentionand ca pentru ca acestia sa intre in posesia Rodipet, guvernul Nastase a emis o ordonanta speciala.

Citeste si:
Cine sunt parlamentarii și europarlamentarii care își vor da demisia din USR și îl vor urma pe Dacian Cioloș
Cine sunt parlamentarii și europarlamentarii care își vor da demisia din USR și îl vor urma pe Dacian Cioloș
Europarlamentarul USR Dacian Cioloş va anunţa un nou proiect politic săptămâna viitoare, au declarat pentru News.ro surse apropiate fostului lider USR. Cioloș va fi urmat de maximum 10...
Lăutari și băutură. Un vicepreședinte PNL a explicat cum îi aborda pe primarii care cereau bani pentru proiecte VIDEO
Lăutari și băutură. Un vicepreședinte PNL a explicat cum îi aborda pe primarii care cereau bani pentru proiecte VIDEO
Senatorul PNL Virgil Guran, ales vineri, 27 mai în funcția de vicepreședinte al partidului, a declarat în fața partidului modul în care îi aborda pe primarii care veneau la el să îi ceară...
Comentarii
SpiritCivic
rank 5
OK. Deci unii au furat, au instrainat, au profitat de economia si averea tarii acumulata inainte de 1989...iar altii de cea inca necastigata care va fi achitata de generatiile care vor veni...si vor plati datoriile facute de ZEUS si sleahta lui de pungasi
DECEBALUS
rank 5
rromul Nastase ot Corni = Regele infractorilor care au vandut economia nationala !