Senatul dezbate azi Legea privind carantinarea si izolarea

Sambata, 11 Iulie 2020, ora 07:49
2273 citiri
Senatul dezbate azi Legea privind carantinarea si izolarea
Foto: Arhiva ziare.com

Plenul Senatului se intruneste azi, 11 iulie, pentru a dezbate proiectul privind carantinarea si izolarea. Sedinta este programata sa inceapa la ora 12.00, anunta Agerpres.

Vineri, Comisia juridica a Senatului a discutat, timp de mai multe ore, amendamentele depuse la proiect, insa raportul comisiei nu a fost finalizat, ramanand in discutie pentru sambata dimineata mai multe texte. La sedinta a participat si secretarul de stat in MAI Raed Arafat.

Joi seara, Camera Deputatilor a adoptat proiectul, in calitate de prim for sesizat, acceptand mai multe amendamente convenite si in urma discutiei cu secretarul de stat in MAI Raed Arafat. S-au inregistrat 266 voturi pentru, 11 contra si 8 abtineri.

Proiectul a fost trimis la Senat, care este for decizional.

"Dezbaterea nu s-a incheiat asupra acestei legi. Am avut un proiect de lege venit de la Guvern foarte tarziu. Este, practic, a treia oara cand Guvernul ne pune in aceasta situatie - ne trimite o lege slaba in ultimul moment. Este inacceptabil sa certi Parlamentul ca nu face lucruri, cand tu trimiti legi care nu pot fi adoptate, vizand drepturile fundamentale ale cetatenilor. E nevoie de mai multe reglementari. Colegii de la Camera Deputatilor au incercat sa corecteze cat de mult, dar au fost foarte putine ore avute la dispozitie, nu au fost prezenti toti cei care aveau un cuvant de spus, cum ar fi de exemplu CSM. (...) De aceea, am invitat azi CSM, Ministerul Justitiei, asociatiile care se ocupa si preocupa de apararea drepturilor fundamentale si asociatii care se ocupa si preocupa de drepturile pacientilor", a sustinut vineri presedintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, potrivit sursei citate.

Presedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a solicitat vineri prezenta in Senat a premierului Ludovic Orban si a ministrului Justitiei, Catalin Predoiu, la dezbaterea proiectului.

"Legea carantinei trimisa de Guvern Parlamentului este dovada suprema a batjocurii la adresa drepturilor si libertatilor romanilor. Ieri, la Camera, am corectat o parte importanta a acesteia, eliminand zeci de nenorociri, dar descoperim alte orori juridice si o luam acum de la capat in Senat. Le solicit prezenta premierului si ministrului Justitiei la dezbateri, fata in fata cu CSM, ONG-urile de aparare a drepturilor si libertatilor cetatenesti, medici si pacienti! In niciun caz nu vom permite transformarea tarii in lagar medical! Guvernarea PNL a produs numai aberatii! Pe banda rulanta. Insa, cei care sufera din cauza incompetentei crase a PNL sunt romanii", a scris Ciolacu pe Facebook.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prima țară europeană care a legalizat schimbarea sexului reduce vârsta de la care se poate face intervenția la 16 ani
Prima țară europeană care a legalizat schimbarea sexului reduce vârsta de la care se poate face intervenția la 16 ani
Parlamentul Suediei a adoptat o lege care reduce vârsta minimă pentru schimbarea legală a sexului de la 18 la 16 ani şi facilitează accesul la intervenţii chirurgicale. Legea a fost...
Violența domestică a devenit infracțiune în Kazahstan. Ce pedepse riscă agresorii
Violența domestică a devenit infracțiune în Kazahstan. Ce pedepse riscă agresorii
Violenţa domestică împotriva femeilor şi a copiilor a devenit infracţiune în Kazahstan, după ce preşedintele Kasîm-Jomart Tokaiev a semnat luni o nouă lege, relatează marţi, 16 aprilie,...
#Senat, #legea carantinei, #Camera Deputatilor, #lege, #vot Senat, #dezbatere , #eveniment