ANOFM pune la dispozitie o platforma online pentru decontarea salariului pe iunie al angajatilor reveniti din somaj tehnic

Miercuri, 15 Iulie 2020, ora 17:48
1652 citiri
ANOFM pune la dispozitie o platforma online pentru decontarea salariului pe iunie al angajatilor reveniti din somaj tehnic
Foto: Hepta.ro

Angajatorii care intentioneaza sa depuna documentele necesare pentru decontarea a 41,5% din salariul de baza pe luna iunie al angajatilor reveniti din somaj tehnic le pot incarca pe platforma aici.gov.ro, potrivit unui comunicat remis miercuri de Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM).

Transmiterea documentelor prin Registratura electronica asigura procesarea mai rapida, o evidenta mai buna a actelor transmise si faciliteaza accesul la formularele ce trebuie completate, se precizeaza in comunicatul ANOFM.

Angajatorii ai caror angajati au beneficiat de prevederile art. XI alin. (1) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 30/2020, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 59/2020, precum si angajatorii ai caror angajati au avut contractele individuale de munca suspendate in conformitate cu prevederile art. 52 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 53/2003 - Codul Muncii si nu au beneficiat de prevederile art. XI din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 30/2020, incepand cu data de 1 iunie 2020, beneficiaza de decontarea unei parti din salariu, subliniaza ANOFM.

Suma care se deconteaza din bugetul asigurarilor pentru somaj reprezinta 41,5% din salariul de baza brut corespunzator locului de munca ocupat, dar nu mai mult de 41,5% din castigul salarial mediu brut prevazut de Legea bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2020 nr. 6/2020, cu modificarile ulterioare.

Pentru a beneficia de aceasta masura, angajatorii au obligatia de a mentine raporturile de munca ale salariatilor pana la 31 decembrie 2020, cu exceptia lucratorilor sezonieri si a situatiei in care incetarea contractului individual de munca intervine din motive neimputabile angajatorului.

Pentru decontarea de la bugetul asigurarilor pentru somaj a cotei de 41,5% din salariu, angajatorii suporta integral contravaloarea salariilor angajatilor care beneficiaza de prevederile OUG 92/2020 si ulterior, incepand cu prima zi a lunii si pana la data de 25 a lunii urmatoare perioadei de raportare careia ii sunt aferente veniturile, depun documentele prevazute in textul ordonantei.

Persoanele interesate pot apela numarul de telefon 021.444-0000 pentru a obtine informatii suplimentare cu privire la somajul tehnic, la facilitatile acordate prin prevederile Legii nr.19/2020 si prin prevederile OUG 92/2020. Call-centerul functioneaza intre orele 09:00 - 16:00 de luni pana joi si vineri intre 09:00 - 13:00, aminteste ANOFM.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Românii care folosesc dispozitive pentru a lăsa impresia că lucrează: "Șefilor li se pare acum că sunt mult mai implicat"
Românii care folosesc dispozitive pentru a lăsa impresia că lucrează: "Șefilor li se pare acum că sunt mult mai implicat"
Unii angajatori nu sunt de acord cu lucrul de acasă deoarece au suspiciuni că angajații au mai multe locuri de muncă sau nu muncesc suficient. Unele persoane sunt mai eficiente decât altele...
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
Conform datelor anunțate la 17 aprilie de INS, pentru februarie 2024, cifra de afaceri din industrie (piaţa internă şi piaţa externă), a crescut față de luna ianuarie cu 11,7%, și cu 8,2%...
#Somaj, #documente, #ANOFM, #iunie, #tehnic, #angajati , #eveniment