STS neaga zvonurile: Directorul Serviciului nu este in spital

Marti, 03 Iunie 2014, ora 11:46
3922 citiri
STS neaga zvonurile: Directorul Serviciului nu este in spital

In mass-media a fost lansata, marti dimineata, informatia ca directorul STS, generalul Marcel Opris, a fost internat "de urgenta" intr-un spital din Viena. Purtatorul de cuvant al STS spune insa ca stirea este "complet falsa".

Zvonul a fost lansat de Antena3 si preluat imediat de site-ul pesurse.ro si de Romania TV.

"Marcel Opris, seful STS, a fost internat de urgenta la un sital din Viena, informeaza Antena3. Potrivit sursei citate, Marcel Opris a mai fost internat la acelasi spital din Viena pentru a se trata pentru o boala care, se pare, a recidivat. Seful STS se va externa la 17 iunie. Marcel Opris trebuia sa fie prezent, marti, la Comisia de Aparare din Senat pentru a prezenta un proiect privind trecerea Serviciului de Urgenta 112 in subordonarea Ministerului Afacerilor Interne", scrie site-ul pesurse.ro.

Mai mult, premierul Victor Ponta a fost intrebat de jurnalisti cum comenteaza situatia sefului STS, iar acesta a raspuns ca nu are asemenea informatii, dar ii doreste sanatate.

Contactat de Ziare.com, purtatorul de cuvant al STS, Adrian Fulea, a negat vehement aceste zvonuri.

"Stirea este complet falsa, cap-coada. Nu este internat la Viena, a fost aseara la Guvern, unde erau si jurnalistii de la Antena3, la deschiderea Oficiului european pentru Criminalitate informatica. S-a intalnit cu cei de la Antena3 acolo! Nu e la Viena, nu e in stare grava, nu e internat in niciun spital", a declarat Adrian Fulea pentru Ziare.com.

De altfel, la ora 11, generalul Opris a fost prezent la Palatul Parlamentului, la conferinta organizata de ANSVSA, informeaza B1TV, acesta discutand cu jurnalistii prezenti.

Luni seara, la sediul Guvernului a avut loc inaugurarea Oficiului Consiliului Europei privind criminalitatea informatica, deschis la Bucuresti in prezenta directorului Oficiului Directiei Generale Programe din cadrul Consiliului Europei, Verena Taylor.

Guvernul Ponta a incercat in repetate randuri sa preia in subordine Serviciul de Telecomunicatii Speciale, ultima oara invocand faptul ca nu si-a indeplinit eficient atributiile in cazul accidentului aviatic din Apuseni, in care si-au pierdut viata pilotul Adrian Iovan si studenta Aura Ion. De altfel, Victor Ponta a declarat ca din acest motiv a refuzat sa contrasemneze decretul de decorare a lui Marcel Opris, dar presedintele Traian Basescu a declarat ca decretul fusese emis in luna noiembrie, cu mult timp inainte de accidentul din Apuseni.

Premierul doreste trecerea STS din subordinea Consiliului Suprem de Aparare a Tarii in cea a Ministerului de Interne, de aceea mai multi parlamentari PSD au depus un proiect de lege in acest sens, proiect care a trecut prin adoptare tacita de Camera Deputatilor, fara dezbatere, ajungand la Senat.

Dupa o discutie avuta in luna februarie cu Varujan Pambuccian, liderul parlamentarilor din grupul minoritatilor, premierul Victor Ponta a declarat ca i s-a propus gasirea unei formule mai bune pentru Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS), care ar trebui sa treaca sub control parlamentar, iar serviciul 112 sa ramana la Ministerul de Interne.

Citeste si:
Cum a rămas USR fără unul dintre cele mai importante instrumente parlamentare - sesizarea CCR
Cum a rămas USR fără unul dintre cele mai importante instrumente parlamentare - sesizarea CCR
Parlamentarii USR nu mai au posibilitatea de a face sesizări la Curtea Constituțională (CCR). După plecările în masă din USR, partidul a rămas fără numărul necesar de deputați și...
Trecutul palpitant al ministrului Agriculturii, cercetat de DNA. De la ofițer „Doi și-un sfert”, la viceprimar al Caracalului, în prezent doctorand
Trecutul palpitant al ministrului Agriculturii, cercetat de DNA. De la ofițer „Doi și-un sfert”, la viceprimar al Caracalului, în prezent doctorand
Adrian Chesnoiu, fostul ministru al Agriculturii, acuzat de DNA de abuz în serviciu, a lucrat la „Doi și-un sfert”. Informația nu apare în CV-ul ministrului Agriculturii însă acesta...
Comentarii
MacGigi
rank 5
Artistul de la Antena 3 va fi la spital, daca nu se astîmpara.
culitza
rank 5