SUA: Primul joc video recomandat de medici pentru tratarea ADHD

Luni, 29 Iunie 2020, ora 06:40
3832 citiri
SUA: Primul joc video recomandat de medici pentru tratarea ADHD

Agentia pentru Alimente si Medicamente a SUA (FDA) a dat marti in premiera unda verde medicilor sa poata prescrie ca tratament un joc video in cazul tulburarii de deficit de atentie si hiperactivitate (ADHD), relateaza EFE.

Este vorba de jocul video EndeavorRx, produs de Akili Interactive, de aparenta traditionala ce consta in completarea unor misiuni in diferite scenarii si trecand peste numeroase obstacole ce apar in calea protagonistului.

Autorizatia FDA, acordata dupa sapte ani de studii clinice pe un numar de peste 600 de baieti si fete, permite ca jocul video sa fie anuntat ca terapie digitala pentru a ameliora capacitatea de atentie a copiilor cu varste cuprinse intre 8 si 12 ani care sufera de ADHD.

"EndeavorRx ofera o optiune care nu necesita medicatie pentru a ameliora simptomele asociate tulburarii ADHD la copii si este un exemplu important de evolutie in domeniul terapiilor digitale", noteaza intr-un comunicat directorul Centrului pentru Device-uri si Sanatate Radiologica al FDA, Jeffrey Shuren.

Jocul video va fi disponibil doar cu prescriptie medicala iar compania producatoare a deschis deja o lista pe site-ul sau pentru a se putea inscrie cei care vor sa aiba acces la acest tratament dupa lansarea sa pe piata.

Se estimeaza ca tulburarile ADHD afecteaza in prezent 4 milioane de fete si baieti cu varste intre 7 si 11 ani din SUA, care prezinta simptome precum dificultatea de a ramane concentrati si de controlarea comportamentului, precum si un nivel foarte ridicat de activitate.

Unul din aceste studii desfasurate timp de sapte ani, care s-a incheiat cu aprobarea jocului EndeavorRx ca tratament medical, arata ca o treime dintre copiii care urmeaza aceasta terapie (constand in practicarea acestui joc timp de 25 de minute pe zi, cinci zile pe saptamana pe o perioada de patru saptamani) au inregistrat o crestere semnificativa a atentiei.

Totusi, studiul avertizeaza asupra unor posibile efecte secundare precum frustrare sau dureri de cap.

Citeste si:
Transylvania din America. Colonia care a rezistat doar 18 luni și comitatul de munte cu 250 de cascade
Transylvania din America. Colonia care a rezistat doar 18 luni și comitatul de munte cu 250 de cascade
Timp de 18 luni, în secolul al XVIII-lea, a existat o colonie din Statele Unite ale Americii care a purtat numele de Transylvania. Deşi nu a fost recunoscută de Congres şi nu a existat ca stat,...
Mai este posibilă o nouă Ialta în era lui Putin? ”Ucraina nu poate fi pe masa negocierilor” ANALIZĂ
Mai este posibilă o nouă Ialta în era lui Putin? ”Ucraina nu poate fi pe masa negocierilor” ANALIZĂ
Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a ameninţat joi de la tribuna OSCE cu un nou conflict în cazul extinderii NATO spre Est, subliniind că promisiunile de aderare făcute Georgiei şi...
Comentarii