Suceava: 34 de perchezitii la trei grupari specializate in contrabanda cu tigari aduse din Ucraina

Joi, 09 Iulie 2020, ora 14:51
4350 citiri
Suceava: 34 de perchezitii la trei grupari specializate in contrabanda cu tigari aduse din Ucraina
Foto: facebook Ministerul Afacerilor Interne

Politistii si procurorii DIICOT fac, joi, 34 de perchezitii in judetul Suceava pentru destructurarea a trei grupari specializate in contrabanda cu tigari, grupari la care ar fi aderat si cetateni ucraineni. Un numar de 22 de persoane vor fi audiate in acest caz.

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Serviciul Teritorial Suceava, impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul BCCO Suceava si politisti de frontiera din cadrul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Suceava, fac, joi, 34 de perchezitii in judetul Suceava, intr-o cauza vizand destructurarea a 3 grupari infractionale organizate specializate in contrabanda in forma agravanta.

"In cauza s-a stabilit faptul ca, in perioada septembrie 2019 - iulie 2020, pe raza judetului Suceava au actionat 3 grupari infractionale ce aveau ca scop comiterea infractiunii de contrabanda in forma agravanta cu tigarete de provenienta extracomunitara, prin introducerea acestor bunuri peste linia de frontiera adiacenta localitatii Costileva, com. Ulma, jud. Suceava.

Astfel, la cele trei grupari formate pe structuri familiale au aderat mai multi cetateni ucraineni coordonati de un singur individ care avea rolul de a procura tigaretele si de a coordona si desfasura activitatea de introducere a acestora peste linia de frontiera", arata DIICOT.

Dupa ce tigarile erau aduse in Romania, o parte dintre membrii celor 3 grupari le preluau din zona de frontiera si le transportau la depozitele aflate in localitatea Costileva, in timp ce alti membri supravegheau zona in vederea identificarii eventualelor patrule ale politiei de frontiera.

In urma perchezitiilor, au fost ridicate importante cantitati de tigari, moneda falsa, droguri si arme detinute ilegal.

Politia de Frontiera precizeaza ca, in urma activitatilor de monitorizare judiciara si a unor capturi intermediare, a fost confiscata cantitatea de aproximativ 40.000 de pachete cu tigari, diferite marci.

La sediul DIICOT - Serviciul Teritorial Suceava vor fi duse, in vederea audierii, un numar de 22 de persoane.

Actiunea a fost efectuata cu sprijinul lucratorilor de politie din cadrul BCCO Iasi si al jandarmilor din cadrul IJJ Suceava si Botosani.

Suportul de specialitate a fost asigurat de catre Directia Operatiuni Speciale si al Unitatii Teritoriale de Analiza a Informatiilor Suceava.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Polițiștii francezi sunt în alertă, după ce indivizi înarmați au deschis focul asupra unui grup de tineri și au rănit cinci dintre ei
Polițiștii francezi sunt în alertă, după ce indivizi înarmați au deschis focul asupra unui grup de tineri și au rănit cinci dintre ei
Un schimb de focuri de armă s-a soldat cu patru răniţi uşori şi un altul grav, marţi seară, la Nîmes, în Franţa, într-un cartier sărăcăcios afectat de traficul de droguri, au declarat...
Un adolescent a ajuns în arest, după ce a tras mai multe focuri de armă către un autoturism și a agresat o persoană
Un adolescent a ajuns în arest, după ce a tras mai multe focuri de armă către un autoturism și a agresat o persoană
Un adolescent de 16 ani din judeţul Maramureş a fost arestat preventiv după ce, alături de alţi trei tineri, ar fi tras mai multe focuri cu un pistol de tip airsoft asupra unui autoturism,...
#Ministerul de Interne, #politia, #contrabanda tigari , #eveniment