Tibi Useriu, scos din cursa extrema Yukon Arctic Ultra si dus la spital (Foto)

Luni, 04 Februarie 2019, ora 22:55
14535 citiri
Tibi Useriu, scos din cursa extrema Yukon Arctic Ultra si dus la spital (Foto)
Foto: Facebook/Tasuleasa Social

Ultramaratonistul Tibi Useriu a fost scos din concurs de organizatorii competitiei extreme Yukon Arctic Ultra dupa ce a suferit degeraturi.

Organizatorii utramaratonului Yukon Arctic Ultra au decis, luni seara, sa il scoata din cursa pe Tibi Useriu, la 24 de ore dupa ce s-a dat startul competitei, dupa ce sportivul roman a suferit degeraturi grave la degetele piciorului drept si urmeaza sa fie transportat cu un elicopter la cel mai apropiat spital.

"Din pacate, acest telefon - asteptat cu sufletul la gura - ne-a adus vesti foarte proaste: Tibi a suferit degetaturi la degetele piciorului drept. Organizatorii l-au scos din concurs si incearca sa il transporte cat mai repede la spital, cu elicopterul.

Speram ca nu e atat de grav precum pare. Toate gandurile noastre bune merg acum spre Tibi. Din pacate, aceasta cursa s-a oprit aici", a anuntat, luni seara, pe Facebook, Tasuleasa Social, asociatia pentru care Tibi Useriu a plecat, din nou, la un maraton extrem, unde ar fi vrut sa promoveze cel mai nou proiect, drumul Via Transilvania.

Tibi Useriu a parcurs peste 80 de kilometri in 24 de ore de cand s-a dat startul competitiei, la temperaturi extreme si printr-o zona salbatica a Canadei, la start termometrele aratand minus 38 de grade Celsius.

Competitia este considerata mai dificila decat maratonul 6633 Arctic Ultra pe care bistriteanul Tibi Useriu l-a castigat de trei ori consecutiv, fiind mai lunga si desfasurandu-se printr-o zona salbatica.

Tibi Useriu este singurul roman care s-a inscris in concurs, la proba de 700 de kilometri, alaturi de alti 41 de concurenti din alte state.

Anul trecut un singur concurent a reusit sa duca la bun sfarsit cursa, iar alti doi au suferit amputatii severe din cauza degeraturilor, in cazul unuia dintre participanti medicii fiind nevoiti sa ii amputeze ambele picioare si mana stanga.

Maratonul Yukon Arctic Ultra se desfasoara in perioada 3-16 februarie 2019 si presupune parcurgerea prin salbaticie a unei distante de 430 de mile (aproximativ 700 de kilometri).

Cursa se desfasoara pe traseul Whitehorse (start) - Muktuk - Dog Grave Lake - Braeburn - Ken Lake - Carmacks - McCabe - Pelly Crossing - Pelly Farm - Scroggie Creek - Dawson City (sosire) .

Quarterly Report - Editia 4

Un politician controversat a fost ales președintele Vietamului. Forțele de securitate pe care le-a condus au comis nenumărate abuzuri
Un politician controversat a fost ales președintele Vietamului. Forțele de securitate pe care le-a condus au comis nenumărate abuzuri
Parlamentul vietnamez l-a ales, miercuri, pe ministrul Securităţii Publice, To Lam, în funcţia de preşedinte al statului, într-o mişcare pe care analiştii o văd ca pe o "piatră de...
Ironii din partea premierului Ciolacu, după bătaia din Parlament dintre Roman și Vîlceanu. "E de cascadorii râsului" VIDEO
Ironii din partea premierului Ciolacu, după bătaia din Parlament dintre Roman și Vîlceanu. "E de cascadorii râsului" VIDEO
Incidentul petrecut în plenul Camerei Deputaţilor între parlamentarii liberali Florin Roman şi Dan Vâlceanu este "de cascadorii râsului", a declarat, marţi, 21 mai, premierul Marcel Ciolacu....
#Tibi Useriu scos din cursa, #Tibi Useriu Yukon Arctic Ultra , #eveniment