UPDATE Peste o suta de oameni au protestat in Piata Operei din Timisoara, cu cateva ore inainte de intrarea in carantina

Duminica, 07 Martie 2021, ora 19:19
3316 citiri
UPDATE Peste o suta de oameni au protestat in Piata Operei din Timisoara, cu cateva ore inainte de intrarea in carantina
Protest in Timisoara fata de carantinare FOTO News.ro

Peste o suta de persoane, dintre care unele fara masca de protectie, au manifestat, duminica dupa-amiaza, 7 martie, impotriva masurii de carantinare a Timisoarei si a zonei metropolitane.

Update 19:20

Protestatarii s-au adunat in Piata Victoriei (Operei), purtand steaguri tricolore si pancarte si scandand "Libertate!" si "Fara carantina!". Ulterior, acestia au plecat la primarie, unde au cerut demisia edilului.

Reveniti in Piata Victoriei, unii dintre manifestanti au dat foc mastilor, scandand "Fara masca!", "Fara carantina!", "Azi in Timisoara, maine-n toata tara!" si cerand "Sa vina primarul!".

Protestul a fost organizat pe retelele de socializare, iar pancartele participantilor erau inscriptionate cu mesaje precum "Stop vaccinarii obligatorii!" sau "Nu sunt proprietatea Guvernului!".

Stire initiala:

Zeci de oameni au iesit sa protesteze, duminica dupa-amiaza, fata de masura de carantinare a Timisoarei si a celor patru comune periurbane, Mosnita Noua, Giroc, Dumbravita si Ghiroda, decizie care intra in vigoare in noaptea de duminica spre luni, la ora 00.00.

Oamenii au inceput se adune in centrul orasului, in jurul orei 16.00. Acestia au venit cu steaguri tricolore si poarta in maini pancarte. Inca de la inceputul protestului, au inceput sa strige lozinci precum "Fara carantina", "Libertate", "Nu vrem sa fim condusi de hoti".

Initial, oamenii s-au adunat pe platoul din fata Operei, iar apoi au pornit in plimbare, inconjurand piata. Apoi, cu totii au plecat spre Primaria Timisoara, pentru a-si continua protestul. Acestia au anuntat: "Mergem dupa Fritz".

Cei mai multi oamenii poarta masti de protectie si pastreaza distanta unii fata de ceilalti, dar sunt si persoane care au masca trasa sub barbie sau nu o poarta deloc.

Protestul a fost organizat pe retelele de socializare.

Decizia de carantinare a Timisoarei si a celor patru comune periurbane, Mosnita Noua, Giroc, Dumbravita si Ghiroda, a fost luata sambata, dupa ce rata de infectare cu COVID-19 a crescut continuu, in ultimele saptamani. Carantina se aplica pentru o perioada de 14 zile.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Protest la Agenția Națională pentru Sport. Ce revendică sindicaliștii
Protest la Agenția Națională pentru Sport. Ce revendică sindicaliștii
Sindicatul Naţional Tineret şi Sport organizează, marţi, un miting de protest la Agenţia Naţională pentru Sport. Sindicatul precizează că scopul acestei adunări publice îl constituie...
Reacția președintelui SUA după ce studenți pro palestinieni de la Universitatea Columbia cer ruperea legăturilor financiare cu Israelul
Reacția președintelui SUA după ce studenți pro palestinieni de la Universitatea Columbia cer ruperea legăturilor financiare cu Israelul
Preşedintele american Joe Biden a afirmat duminicp, 21 aprilie, că antisemitismul "nu-şi are locul" în campusurile universitare, într-un moment în care studenţi propalestinieni de la...
#Timisoara, #protest, #carantina , #eveniment