Ancheta la primaria Sectorului 5. Toate mastile livrate anul trecut catre scoli sunt neconforme

Miercuri, 03 Februarie 2021, ora 17:52
3775 citiri
Ancheta la primaria Sectorului 5. Toate mastile livrate anul trecut catre scoli sunt neconforme
Scolile din Sectorul 5 au primit masti neconforme FOTO Pixabay

Primaria Sectorului 5 anunta ca a dispus retragerea tuturor mastilor livrate anul trecut catre scoli dupa ce s-a constatat ca sunt neconforme. Reprezentantii institutiei sustin ca, pana in prezent, s-au gasit 1,5 milioane de masti neconforme din cele aproape 4,7 milioane care au fost distribuite. Primaria va face o ancheta pentru a stabili cum au fost achizitionate aceste masti si va sesiza institutiile abilitate.

"Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a dispus retragerea tuturor mastilor livrate anul trecut catre scoli, dupa ce, la solicitarea Primariei Sectorului 5, Agentia Nationala a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale din Romania a facut verificari si a constatat ca etichetarea dispozitivelor medicale, respectiv cutiile cu masti, nu corespunde cerintelor Directivei 93/42/CCE", se arata intr-un comunicat de presa de miercuri al Primariei Sectorului 5.

Conform sursei citate, mastile care respecta standardul SR EN 14683+AC:2019, trebuie sa aiba incluse pe ambalaj/ eticheta si urmatoarele informatii: indicativul EN 14683; tipul mastii (I sau II sau IIR).

"Intrucat pe eticheta produsului nu este inscris producatorul si reprezentantul autorizat, nu este precizat lotul, data de fabricatie/ expirare, dispozitivele medicale nu respecta cerintele de reglementare impuse de Anexa 1 din Directiva 93/42/CEE, se arata in raspunsul Agentiei Nationale a Medicamentului", sustin reprezentantii Primariei.

Mastile au fost livrate in 2020 de catre Economat Sector 5 SRL, motiv pentru care primarul Cristian Popescu Piedone a solicitat conducerii societatii sa faca retur in cazul mastilor comandate sau sa mearga in instanta pentru a recupera banii platiti "pentru aceste acoperitoare de fata", care nu ofera o protectie adecvata impotriva raspandirii noului coronavirus.

Potrivit inventarului facut pana la momentul transmiterii comunicatului, in scoli sunt peste 1.500.000 de masti neconforme, dintr-un total de 4.695.530 distribuite.

"Nu le putem da copiilor nostri niste masti care nu ii protejeaza in niciun fel. Cine a achizitionat sute de mii de masti neconforme a fost inconstient. Nu ne jucam cu sanatatea copiilor din Sectorul 5. Ne dorim ca elevii sa revina la scoala, sa se bucure de reintalnirea cu colegii si cadrele didactice, dar sa ii stim in siguranta. Toate mastile neconforme care au fost distribuite in scoli vor fi retrase. Trebuie mentionat ca avem in stoc si vom asigura necesarul de masti conforme pentru elevii care se reintorc la scoala", a transmis Cristian Popescu Piedone, citat in comunicat.

Totodata, Primaria Sectorului 5 va initia o ancheta pentru a verifica cum au fost facute achizitiile in cazul acestor masti si va sesiza institutiile abilitate.

Mai puteti citi:

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Israelul închide școlile și şi restricţionează adunările publice, de teama unui atac al Iranului
Israelul închide școlile și şi restricţionează adunările publice, de teama unui atac al Iranului
Armata israeliană a anunţat sâmbătă că închide şcolile din motive de securitate şi limitează adunările publice, după ce Iranul a ameninţat cu represalii pentru atacul mortal asupra...
Ironiile lui Cătălin Cîrstoiu la adresa contracandidaților săi: "Eu nu-s prea retras de felul meu. Nicuşor şi Piedone, nu mai speraţi degeaba"
Ironiile lui Cătălin Cîrstoiu la adresa contracandidaților săi: "Eu nu-s prea retras de felul meu. Nicuşor şi Piedone, nu mai speraţi degeaba"
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, a declarat că nu se va retrage din cursa pentru primăria Capitalei, în ciuda faptului că zilnic este "retras" de...
#masti de protectie, #scoli, #sector 5, #Piedone, #masti neconforme , #eveniment
Comentarii
Poza eu-ca
eu-ca
rank 5
Bisnita ordinara facuta de stat. Important si pe urma le certificam