Tony Blair vine la Bucuresti

Luni, 26 Martie 2012, ora 08:36
3159 citiri
Tony Blair vine la Bucuresti
Foto: Arhiva

Fostul premier britanic Tony Blair soseste, luni, la Bucuresti, la invitatia liderului PSD Victor Ponta. Fostul oficial va sustine un discurs, la ora 18.00, la Universitatea Romano-Americana.

Organizatorii conferintei lui Tony Blair sunt Fundatia Multimedia pentru Democratie Locala (FDML) si Center for American Progress. Tema de discutie este "Viitorul Europei in noua ordine globala". In deschidere, vor vorbi jurnalistul Emil Hurezeanu si presedintele PSD Victor Ponta.

"Datorita eforturilor lui Blair, in principal, Romania a inceput negocierile cu Uniunea Europeana, inca doi ani mai tarziu a intrat in NATO. Deci, vine un om apropiat si unul dintre marii oameni politici europeni ai acestor ani si un politician de la care cred ca politicienii romani au multe de invatat", a spus Emil Hurezeanu, analist de politica externa, pentru Realitatea TV.

Cristian Parvulescu, presedintele Pro Democratia, spune ca Blair vine in Romania pentru a prezenta viziunea sa despre lume: "Va deveni Doctor Honoris Causa la Universitatea Romano-Americana, este invitat al lui Victor Ponta si cred ca si al PSD. Nu este o vizita intamplatoare. Pentru a sprijini cu experienta sa, dar mai ales cu viziunea sa, USL in momentul de fata, si in special PSD".

Tony Blair face parte din "crema vorbitorilor" pe plan international, alaturi de Bill Clinton si Al Gore. Onorariile lor sunt fabuloase.

In 2008, cotidianul spaniol El Pais scria ca Blair a perceput, pentru un discurs de 90 de minute la Madrid, un onorariu de 240.000 de lire sterline (aproximativ 290.000 de euro), ceea ce ne duce la 2.600 de lire (circa 3.200 de euro) pe minut.

Potrivit unor informatii publicate de presa, fostul premier britanic va fi cazat la Hotel Marriot si va fi insotit de patru persoane.

Eveniment Quarterly Report

Ce spune Marcel Ciolacu despre o candidatură la alegerile prezidențiale de anul viitor. Provocarea pe care o are în prezent
Ce spune Marcel Ciolacu despre o candidatură la alegerile prezidențiale de anul viitor. Provocarea pe care o are în prezent
Prim-ministrul Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a declarat că nu ştie ce va face legat de o candidatură a sa la alegerile prezidenţiale de anul viitor, subliniind că provocarea pe care o are...
Marcel Ciolacu exclude USL 2. „Exista un duşman, Traian Băsescu. Eu nu am duşmani în politică”
Marcel Ciolacu exclude USL 2. „Exista un duşman, Traian Băsescu. Eu nu am duşmani în politică”
Liderul PSD Marcel Ciolacu a precizat că exclude crearea unui nou USL şi a adăugat că Uniunea Social-Liberală a fost creată deoarece exista un duşman atunci, respectiv Traian Băsescu....
#Tony Blair Bucuresti, #Tony Blair discurs Facultatea Romano Americana , #eveniment