Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Tragedia de la Timisoara: Creste numarul locatarilor internati in spitale

Miercuri, 20 Noiembrie 2019, ora 08:28
4128 citiri
Tragedia de la Timisoara: Creste numarul locatarilor internati in spitale
Foto: Arhiva Ziare.com

33 de persoane, dintre care 21 de copii, sunt internate in cazul deratizarii blocului de pe strada Mioritei din Timisoara, actiune in urma careia trei oameni au murit, informeaza Ministerul Sanatatii (MS).

MS a constituit o comisie de analiza a evenimentelor petrecute la Timisoara, din punct de vedere medical, dar si administrativ.

Noua pacienti sunt internati la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta "Pius Brinzeu" Timisoara, trei - la Spitalul Clinic Municipal de Urgenta Timisoara si 21 de pacienti copii - la Spitalul Clinic de Urgenta pentru copii " Louis Turcanu" Timisoara.

Pana in prezent, 83 de persoane, din care 56 de adulti si 27 de copii, s-au prezentat pentru investigatii la cele trei unitati sanitare publice mentionate.

Conform informarilor primite din partea unitatilor sanitare si a reprezentantilor DSP Timis, toti pacientii sunt stabili, in stare buna, o parte din ei mai prezinta simptomatologie digestiva (greata, varsaturi), dar rezultatele analizelor medicale sunt imbunatatite. MS a solicitat unitatilor sanitare sa semnaleze daca intampina greutati in asigurarea medicamentelor sau a materialelor sanitare necesare in astfel de cazuri.

Comisia de analiza a MS a luat decizia ca, miercuri, o echipa de control alcatuita din reprezentanti ai Inspectiei Sanitare de Stat sa se deplaseze la Timisoara pentru a verifica toate documentele existente in acest caz, dar si activitatea directiei de sanatate publica.

De asemenea, in urma propunerii comisiei de analiza, pentru prevenirea aparitiei unor astfel de situatii, ministrul Sanatatii a dispus, marti, modificarea legislatiei prin reintroducerea procedurii de certificare a conformitatii cu normele de igiena si sanatate publica de catre directiile de sanatate publica in ceea ce priveste activitatile de utilizare a produselor biocide pentru dezinfectie, dezinsectie si deratizare in spatiile utilizate de populatie.

Proiectul de modificare a OMS nr. 1030/2009 pentru aprobarea procedurilor de reglementare sanitara pentru proiectele de amplasare, amenajare, construire si pentru functionarea obiectivelor ce desfasoara activitati cu risc pentru starea de sanatate a populatiei se afla publicat in dezbatere publica pe pagina de web a ministerului, la sectiunea Transparenta Decizionala, se precizeaza in comunicat.

Ministerul Sanatatii va face publice, transparent, rezultatele verificarilor efectuate de catre echipa de control.

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#internati deratizare Timisoara, #morti deratizare Timisoara , #eveniment