Tutilescu, multumit de stadiul indeplinirii criteriilor Schengen

Sambata, 13 Noiembrie 2010, ora 14:39
1617 citiri
Tutilescu, multumit de stadiul indeplinirii criteriilor Schengen

Chestorul sef de politie Marian Tutilescu, seful Departamentului Schengen din Ministerul Administratiei si Internelor, este de parere ca vizita de reevaluare a frontierelor aeriene va avea un rezultat pozitiv, deoarece toate criteriile Schengen in ceea ce priveste impartirea fluxurilor si functionalitatile de frontiera - spatii Politie de Frontiera, facilitati de control, instalatii si echipamente - sunt indeplinite la cele mai inalte standarde de functionare.

Seful Departamentului Schengen precizeaza ca transmiterea proiectului de Decizie referitoare la eliminarea controalelor la frontierele interne pentru Romania si Bulgaria catre Parlamentul European, in vederea demararii procedurii de consultare a acestuia, reprezinta o etapa procedurala pe care statele trebuie sa o parcurga pentru aderarea la spatiul Schengen.

Dupa avizul PE, Consiliul Uniunii Europene voteaza Decizia cu privire la eliminarea controalelor la frontierele interne, act care, in practica, echivaleaza cu decizia de aderare a Romaniei la spatiul Schengen.

"Urmeaza publicarea in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, intrarea in vigoare a Deciziei si in final aplicarea de catre Romania a acesteia, incepand cu 27 martie 2011", a explicat Tutilescu.

Toate criteriile Schengen in ceea ce priveste impartirea fluxurilor si functionalitatile de frontiera sunt indeplinite la cele mai inalte standarde de functionare

"In prezent, toate criteriile Schengen in ceea ce priveste impartirea fluxurilor si functionalitatile de frontiera - spatii Politie de Frontiera, facilitati de control, instalatii si echipamente - sunt indeplinite la cele mai inalte standarde de functionare. Din punctul nostru de vedere, situatia in teren este foarte buna, iar felul in care au fost reabilitate locatiile respective ne intareste convingerea ca vizita de reevaluare va avea un rezultat pozitiv", a completat el.

"Spatiul Schengen este o zona in care statele membre impartasesc valori comune, o zona in care sunt stabilite reguli foarte clare si foarte strict aplicate. Pentru a contrabalansa eliminarea controalelor la frontierele interne si efectul negativ pe care aceasta masura il poate avea asupra securitatii statelor membre, acestea au stabilit anumite instrumente compensatorii.

Cel mai semnificativ dintre acestea, in opinia mea, este infiintarea unui sistem comun de informatii - Sistemul de Informatii Schengen -, care contine date cu privire la persoane si bunuri, folosite de autoritatile de aplicare a legii in interes operativ, facilitand astfel un schimb rapid de informatii", a mai spus seful Departamentului Schengen din MAI.

Tutilescu a conchis: "Alaturi de beneficiile evidente pentru cetateni apar numeroase oportunitati pentru mediul de afaceri, turistic, pentru firmele romanesti sau straine, care isi desfasoara activitatea in Romania. Apartenenta la spatiul Schengen reprezinta apartenenta la o zona de securitate, libertate si justitie, semnifica respectarea si aplicarea unor masuri compensatorii si asumarea unor responsabilitati".

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Marian Tutilescu, #marian tutilescu schengen, #Romania intrare Schengen , #eveniment
Comentarii
Poza DUTTY
DUTTY
rank 5
SA VEZI CE MULTUMITI SUNT FRANCEZII SI OLANDEZII !!!!!