TV Ziare.com: Va mai fi Romania atractiva pentru investitorii straini dupa depasirea crizei?

Miercuri, 28 Iulie 2010, ora 08:00
1532 citiri
TV Ziare.com: Va mai fi Romania atractiva pentru investitorii straini dupa depasirea crizei?

TV Ziare.com va invita sa intrati in dialog, miercuri, incepand cu ora 10.00, cu Florin Bonciu, decanul Facultatii de Studii Economice Europene din cadrul Universitatii Romano-Americane.

Invitatul Ziare.com va discuta pe marginea crizei economice pe care o traverseaza Romania, dar si despre masurile care ar putea ajuta la relansarea economica.

Nivelul investitiilor straine directe s-a redus in primele cinci luni ale anului cu peste 30% fata de perioada similara a anului trecut, dupa ce in 2009 oricum s-au injumatatit fata de anul precedent.

A devenit Romania si mai putin atractiva pentru investitorii straini sau datele statistice reflecta doar dificultatile economice cu care se confrunta marile companii internationale?

Ce avantaje competitive au fata de Romania Ungaria si Polonia, tari care in 2008 au atras investitii straine echivalente cu valoarea totala a ISD din Romania din ultimii 20 de ani?

Dupa depasirea crizei vor mai privi investitorii straini catre tarile din Europa Centrala si de Est sau isi vor indrepta atentia catre alte regiuni ale lumii?

Ce sanse exista ca Romania sa se confrunte cu probleme similare cu cele din Grecia? Avem nevoie de un nou acord cu FMI? Ne putem permite sa discutam cu FMI asa cum o fac autoritatile de la Budapesta?

Daca vreti sa aflati raspunsurile la toate aceste intrebari, dar si la altele, punctuale, intrati AICI, incepand cu ora 10.00.

Codul de etica

Ziare.com isi rezerva dreptul de a lua masuri impotriva tuturor celor care nu respecta obligatiile ce le revin in urma participarii la emisiune.

Realizatorul emisiunii si comentatorii trebuie sa respecte dreptul la opinie a celorlalti participanti la emisiunie si sa nu faca niciun fel de comentariu discriminator pe criterii fizice, religioase, etnice, rasiale, politice sau culturale.

Toate afirmatiile si comentariile trebuie sa tina cont de existenta dreptului la pluralism politic si social, la diversitate culturala, lingvistica si religioasa.

Atat realizatorul emisiunii, cat si comentatorii nu au voie sa faca niciun fel de afirmatii care ar putea leza demnitatea umana, dreptul la propria imagine sau care sa afecteze in vreun fel protectia minorilor.

Participantii la emisiune nu au voie sa promoveze publicatii, site-uri sau alte canale media cu continut xenofob, rasial, pornografic sau care intra sub incidenta legilor cu privire la drepturile de autor.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Florin Bonciu, #Facultatea Studii Economice Europene, #Universitatea Romano Americana, #TV Ziare com, #televiziunea Ziare com , #eveniment