Udrea preia Cazinoul din Constanta

Miercuri, 05 Octombrie 2011, ora 15:36
2034 citiri
Udrea preia Cazinoul din Constanta
Foto: Arhiva

Ministerul Dezvoltarii si Turismului va prelua, miercuri, in administrare Cazinoul Constanta, de la Primaria Muncipiului Constanta.

Semnarea documentelor de predare-primire va fi facute de Razvan Murgeanu, secretar de stat in cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, si Ana Maria Topoliceanu, director general al Companiei Nationale de Investitii, informeaza Ziua de Constanta.

Ministerul a anuntat miercuri ca pana in prezent au fost contractate expertiza termica, expertiza energetica precum si documentatia de avizare a lucrarilor de interventie, documente care vor finalizate intr-o luna de zile.

"Dupa finalizarea acestora se vor cunoaste starea tehnica a cladirii, rezultatele expertizelor tehnice si de audit energetic, lucrarile necesare si costurile acestora. Ulterior se vor aproba indicatorii tehnico - economici ai obiectivului de investitie, urmand ca pana la sfarsitul anului sa fie demarate procedurile de achizitie publica. Durata estimata a lucrarilor de executie este de 24 luni", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Sumele necesare reabilitarii vor fi alocate direct prin bugetul MDRT, iar dupa reabilitare, cazinoul va fi redat administratiei constantene pentru a fi gestionat de comunitate pentru comunitate si redat circuitului turistic.

Cladirea va putea gazdui evenimente de divertisment de interes pentru locuitorii Constantei, conferinte, simpozioane sau renuniuni nationale si internationale avand potential de a deveni un obiectiv cultural major.

Guvernul a adoptat, la sfarsitul lunii august, o hotarare privind preluarea Cazinoului din Constanta de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului.

Pe 24 august, consilierii locali ai municipiului Constanta au decis transferarea Cazinoului din administrarea municipalitatii in cea a Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului pentru ca imobilul sa fie reabilitat, iar apoi cladirea sa fie din nou trecuta in domeniul privat al administratiei locale.

Cazinoul de pe faleza din Constanta, una dintre emblemele orasului, i-a fost oferit Ministerului Dezvoltarii, condus de Elena Udrea, de Consiliul Local al orasului Constanta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Preşedinta PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi, 18 aprilie, că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să fie discutată...
#Cazinou Constanta preluat ministerul Turismului, #semna acte predare primire , #eveniment