VIDEO Cum a sicanat un avion rusesc o nava americana din Marea Neagra. Pilotul a zburat la doar cativa zeci de metri distanta

Autor: C.V.
Luni, 01 Februarie 2021, ora 17:20
6424 citiri
VIDEO Cum a sicanat un avion rusesc o nava americana din Marea Neagra. Pilotul a zburat la doar cativa zeci de metri distanta
Avion rusesc aproape de nava americana in Marea Neagra FOTO Captura video Twitter

Un avion de lupta rusesc Su-24 a zburat la altitudine joasa in apropiere de distrugatorul USS Donald Cook duminica, 31 ianuarie, in Marea Neagra, unde marina americana a trimis trei nave pentru exercitii, relateaza Stars and Stripers.

Un bombardier Su-24 a trecut razant pe langa distrugatorul american, la o inaltimea foarte mica, in timp ce se afla in apele internationale, a indicat Flota a 6-a a SUA intr-un comunicat.

US Navy a explicat ca opereaza in Marea Neagra pentru a le da incredere aliatilor din regiune si "a asigura securitatea si stabilitatea" in zona.

USS Donald Cook opereaza alaturi de distrugatorul USS Porter si nava de alimentare USNS Laramie.

Alimentarea pe mare este fundamentala pentru marina, iar a face aceasta in Marea Neagra reprezinta un "nou model operational in noul an", a declarat comandantul de pe USS Donald Cook, Matt Curnen. "A lua combustibil pe mare este mijlocul cel mai concret pentru noi de a sustine operatiuni independente", a adaugat el.

Marina americana nu a contestat public survolul avionului

Un avion P-8A al fortelor navale americane participa de asemenea la exercitiile actuale impreuna cu cele trei nave, iar prezenta maritima americana in Marea Neagra poate insemna o atentie sporita din partea fortelor ruse, care urmaresc de fiecare data miscarile navelor US Navy atunci cand intra in apele Marii Negre.

Marina americana nu a contestat deocamdata public survolul de duminica al avionului Su-24 in imediata apropiere a distrugatorului sau, dar a postat pe contul sau de Twitter o inregistrare video care surprinde zborul avionului rusesc.

In august, manevrele unui bombardier american B-52 deasupra Marii Negre au fost pereclitate de doua avioane de vanatoare rusesti care au zburat intr-o "maniera nesigura si neprofesionista", apropiindu-se la o distanta de numai 100 de picioare, a declarat atunci armata americana.

In lunile aprilie si mai, SUA au acuzat Rusia de mai multe interceptari efectuate intr-o "maniera nesigura" de avioane de vanatoare rusesti care s-au apropiat pana la 25 de picioare de un avion de recunoastere Poseidon P-8A in estul Mediteranei.

Rusia a contestat de asemenea de mai mai multe ori operatiunile SUA in apropierea granitelor sale, conform publicatiei citate.

Sosirea a trei nave americane in Marea Neagra ar putea semnala ca fortele navale americane intentioneaza sa-si consolideze prezenta aici anul acesta, comenteaza publicatia citata.

Mai puteti citi:

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Doi tineri italieni s-au căsătorit într-un avion. Ce cadou au primit de la compania aeriană VIDEO
Doi tineri italieni s-au căsătorit într-un avion. Ce cadou au primit de la compania aeriană VIDEO
Doi tineri italieni s-au căsătorit în aer, pe 15 aprilie, la bordul unei aeronave Wizz Air. Ivano și Federica au avut parte de o ceremonie oficială chiar în interiorul avionului, iar...
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
#avion, #Rusia, #Marea Neagra, #nava, #America , #eveniment