Ziare.com

Un detinut transferat la Penitenciarul Suceava, confirmat pozitiv cu COVID-19 la o prima testare

Sambata, 26 Septembrie 2020, ora 12:30

   

Un detinut transferat la Penitenciarul Suceava, confirmat pozitiv cu COVID-19 la o prima testare
Un detinut incarcerat marti la Penitenciarul Bucuresti-Rahova si transferat a doua zi la Penitenciarul-Spital Bucuresti-Jilava fost confirmat pozitiv COVID-19 la o prima testare.

Detinutul a fost transferat pentru testare dupa identificarea lui drept contact, anterior depunerii in penitenciar, al unei persoane confirmate pozitiv.

"O persoana privata de libertate nou-depusa, in data de 22.09.2020, la Penitenciarul Bucuresti-Rahova si ulterior transferata, in data de 23.09.2020, la Penitenciarul-Spital Bucuresti-Jilava, fost confirmata pozitiv COVID-19 la o prima testare. Transferarea in vederea testarii specifice a survenit urmare identificarii detinutului drept contact, anterior depunerii in penitenciar, al unei persoane confirmate pozitiv. Rezultatul initial va fi urmat, conform metodologiei, de o retestare, pentru confirmare. Subliniem ca procedura de incarcerare si activitatile derulate in intervalul 22-23.09.2020, la Penitenciarul Bucuresti-Rahova, au respectat normele impuse de actualul context epidemiologic si au presupus purtarea echipamentului de protectie si mentinerea distantei de siguranta", potrivit unui comunicat al Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP) transmis sambata AGERPRES.

Preventiv, in conformitate cu prevederile Planului de masuri stabilit pentru sistemul penitenciar, in unitatea de detentie se asigura monitorizarea medicala a persoanelor custodiate, nefiind identificata simptomatologie specifica COVID-19 in randul acestora, a adaugat ANP.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre Covid 19 detinut Penitenciarul Jilava
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1464 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor