Norul de praf saharian va ajunge in Romania in noaptea de duminica spre luni

Duminica, 07 Februarie 2021, ora 11:23
3343 citiri
Norul de praf saharian va ajunge in Romania in noaptea de duminica spre luni
Un nor de praf saharian va ajunge in Romania FOTO Twitter

Meteorologii informeaza ca, in noaptea de duminica spre luni, se vor inregistra depuneri de praf saharian in Romania, la inceput in regiunile vestice, nord-vestice si la munte, iar in primele zile ale saptamanii viitoare si in restul tarii, scrie pe pagina oficiala de Facebook, Ministerului Mediului, Apelor si Padurilor (MMAP).

"Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) informeaza ca, in perioada 6 - 9 februarie, circulatia aerului, preponderent din sector sudic, favorizeaza avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer incarcate cu particule de praf de origine sahariana, indeosebi catre sudul, centrul si sud-estul Europei, inclusiv deasupra Romaniei.

In aceasta perioada, temporar in tarile de la vest si sud-vest de tara noastra, se semnaleaza precipitatii, astfel incat concentratia particulelor de praf care urmeaza a ajunge deasupra Romaniei va fi redusa.

Depunerile de praf in tara noastra vor putea fi observate in zonele si intervalele cu ploaie, cel mai probabil in noaptea de duminica spre luni (7/8 februarie in regiunile vestice, nord-vestice si la munte, iar la inceputul saptamanii viitoare si in restul tarii", noteaza sursa citata.

Un fenomen similar a persistat deasupra Romaniei la jumatatea lunii mai a anului trecut, cand praful saharian a fost prezent pe durata a cateva zile.

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis, duminica, un Cod galben de polei, valabil pana luni la ora 20:00 in opt judete din zona Moldovei, respectiv un Cod galben de vant puternic, ce vizeaza 12 judete din Transilvania, Oltenia si Banat, pana luni, la ora 16:00.

In acelasi timp, incepand de duminica dimineata, la ora 10.00, si pana marti, la ora 12.00, va fi valabila o informare de ploi moderate cantitativ si intensificari ale vantului, valabila in majoritatea regiunilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Se face tot mai frig, plouă și suflă vântul. Zonele unde vremea pune cele mai mari probleme
Se face tot mai frig, plouă și suflă vântul. Zonele unde vremea pune cele mai mari probleme
Vremea se va răci luni, 22 aprilie. În cea mai mare parte a țării, valorile de temperatură se vor situa sub normele perioadei, anunță meteorologii. Va ploua în Maramureș și...
Cum va fi vremea astăzi în țară și în București. Anunțul meteorologilor
Cum va fi vremea astăzi în țară și în București. Anunțul meteorologilor
Duminică, 21 aprilie, valorile termice se vor situa local sub normalul climatologic specific pentru această perioadă, îndeosebi în vestul şi sud-vestul teritoriului, potrivit meteorologilor....
#nor, #praf saharian Romania, #meteorologi , #eveniment
Comentarii
Poza muccelmic
muccelmic
rank 2
Ce-și mai freacă mâinile spălătoriile de mașini