Un pacient cu COVID-19 a fugit dintr-un spital din Covasna. A fost adus inapoi de politisti

Miercuri, 30 Septembrie 2020, ora 16:37
1809 citiri
Un pacient cu COVID-19 a fugit dintr-un spital din Covasna. A fost adus inapoi de politisti
Foto: Unsplash

Un barbat din municipiul Sfantu Gheorghe, care a fost diagnosticat cu COVID-19 si care necesita dializa, a fugit din Spitalul Judetean de Urgenta, fiind adus inapoi de politisti.

Directorul medical al spitalului, dr. Rosu Matyas, a declarat, miercuri, ca pacientul are o simptomatologie de COVID usoara, motiv pentru care refuza sa ramana internat, desi acest lucru este in beneficiul sau.

"La Sectia de Boli Infectioase avem doua cazuri de pacienti dializati in stare cronica, iar pana cand sunt pozitivi, dializa se va face in spitalul nostru. Unul dintre ei este destul de recalcitrant, avem numai probleme cu el, nu vrea sa ramana, nu vrea sa inteleaga ca in alta parte nu ar putea sa faca dializa, cel putin in judetul nostru. O data a trebuit Politia sa il aduca inapoi pentru ca a fugit din spital (...) Si noi incercam sa il convingem sa stea in spital, dar in fiecare zi colegii din Sectia Infectioase duc o lupta ca sa il convinga sa mai stea inca o zi si inca o zi. Alaltaieri l-am testat din nou in speranta ca e negativ si poate pleca, si el spera, nu a fost sa fie, e in continuare pozitiv (...) Face dializa de trei ori pe saptamana. Din punct de vedere al COVID-ului nu are o simptomatologie foarte grava, dar sedintele de dializa trebuie sa le faca aici, in spitalul nostru, si nefiind bolnav asa de tare cu COVID, nu prea vrea sa stea la noi in spital. Ar vrea sa plece si, cum am zis, in prima zi a fugit si a fost adus inapoi de Politie", a declarat dr. Rosu Matyas.

Potrivit managerului institutiei, Andras Nagy Robert, Spitalul Judetean de Urgenta din Sfantu Gheorghe este singura unitate medicala din judetul Covasna unde pot fi dializati bolnavii COVID.

"Spitalul nu este o inchisoare. Sunt cazuri in care se pot lua masuri de contentionare, dar in cazuri de exceptie (...) Noi incercam sa il convingem ca pentru a-si face sedintele de dializa, pana se negativeaza, ar fi bine sa ramana in spital. Suntem singurul centru de dializa si a trebuit sa reintoarcem circuitele interne in spital pentru ca centrul de dializa din oras, centrul privat de dializa, nu a facut acest lucru si nu puteam sa lasam fara dializa pacientii cu COVID", a declarat Andras Nagy Robert.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Zeci de cadavre au fost descoperite în curtea unui spital din Fâșia Gaza. Israelul anunță și mai multe acțiuni militare
Zeci de cadavre au fost descoperite în curtea unui spital din Fâșia Gaza. Israelul anunță și mai multe acțiuni militare
Zeci de cadavre au fost descoperite îngropate în curtea unui spital din Fâşia Gaza, care a fost ţinta unui raid israelian, a anunţat duminică Apărarea Civilă din Gaza, chiar în momentul...
Trei bărbați l-au luat la bătaie pe un amic cu care băuseră. Au ajuns toți 4 în arestul Poliției
Trei bărbați l-au luat la bătaie pe un amic cu care băuseră. Au ajuns toți 4 în arestul Poliției
S-au îmbătat și s-au luat la bătaie între ei. Așa începe povestea scandalului care a avut loc duminică, 21 aprilie, pe DN 1, în localitatea prahoveană Bărcănești. Cei patru s-au...
#spital, #pacient, #coronavirus, #politie , #eveniment