Universitatea ''Babes-Bolyai'' din Cluj este pe primul loc in Romania si pe locul 595 in lume

Marti, 27 Aprilie 2021, ora 18:56
4822 citiri
Universitatea ''Babes-Bolyai'' din Cluj este pe primul loc in Romania si pe locul 595 in lume

Universitatea "Babes-Bolyai" (UBB) ocupa prima pozitie in topul universitatilor din Romania si locul 595 in Clasamentul Mondial al Universitatilor - Round University Ranking (RUR).

"Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca ocupa prima pozitie in tara si este pe locul 595 la nivel international in rankingul RUR (https://roundranking.com/), acreditat de IREG Observatory on Academic Ranking and Excellence (https://ireg-observatory.org/en/) si inclus in Metarankingul Universitar, dat publicitatii marti, 27 aprilie 2021", se arata intr-un comunicat trimis, marti, de UBB.

Conform sursei citate, rankingul RUR include 1.150 universitati din 85 de tari ale lumii (din cele aproximativ 30.000 de institutii de invatamant superior existente in lume) si utilizeaza 20 de indicatori academici distribuiti in patru categorii: (1) educatie (predare); (2) cercetare stiintifica; (3) diversitate internationala si (4) sustenabilitate financiara.

"Ma bucur sa vad performanta foarte buna a universitatii noastre si in acest ranking, mai ales ca analiza academica este una complexa (educatie/cercetare/relatii internationale), este dublata de indicatori administrativ-financiari rigurosi (sustenabilitate financiara), iar rezultatul stiintific se bazeaza pe sistemul performant Web of Science (prin Clarivate Analytics).

Dincolo de rolul principal de diagnoza academica pe care il au acest rankinguri, pentru a sustine apoi politici academice bazate pe dovezi, reamintesc in acest context elevilor ca UBB, alaturi de alte universitati de prestigiu din tara, poate fi o alternativa excelenta, prin raporturi calitate/costuri, la universitatile din strainatate, ei putandu-se forma aici ca buni specialisti si buni cetateni, intr-un context caracterizat in aceste universitati si de mobilitati si colaborari internationale numeroase", declara rectorul UBB, Daniel David.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mihai Tudose, PSD: Noi am mai ieşit pe primul loc şi stăteam în gară şi ne-am uitat cum a trecut trenul
Mihai Tudose, PSD: Noi am mai ieşit pe primul loc şi stăteam în gară şi ne-am uitat cum a trecut trenul
Europarlamentarul Mihai Tudose a declarat sâmbătă că PSD a mai câştigat alegerile în trecut, dar Guvernul a fost format din partidele de pe locul "doi, trei şi un pic din cinci" şi...
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Nicușor Dan este susținut la aceste alegeri de Dreapta Unită, formată din USR, FD și PMP. Edilul, care are de dus o luptă dificilă cu Cristian Popescu Piedone, a ieșit la atac, în cadrul...
#UBB Cluj, #daniel david, #Universitate , #eveniment