Urs din judetul Sibiu, tras de urechi si pus pe fuga de un consilier local

Joi, 25 Iulie 2013, ora 22:36
5120 citiri
Urs din judetul Sibiu, tras de urechi si pus pe fuga de un consilier local
Foto: Arhiva

Un consiler local din comuna Porumbacu de Jos, judetul Sibiu, care se afla pe camp, a fost atacat de un urs, care l-a muscat de mana stanga si de piciorul stang, barbatul fiind transportat la spital de un localnic, cu masina.

Purtatorul de cuvant al Spitalului Judetean Sibiu, Decebal Todarita, a declarat, joi, ca un barbat de 60 de ani din Porumbacu de Jos a ajuns la spital, dupa ce a fost muscat de un urs.

Un barbat a fost muscat de urs, in Valcea

"Pacientul a ajuns la Unitatea Primiri Urgente, fiind muscat de urs. Ranile i-au fost toaletate. A primit ingrijiri medicale si a fost internat in Sectia Chirurgie 2. Plagile muscate sunt la piciorul stang si la mana stanga. Pentru una dintre rani s-a facut sutura", a declarat Decebal Todarita.

Potrivit acestuia, se vor face si investigatii in Sectia Boli Infectioase, pentru a stabili daca animalul era turbat. Todarita a precizat ca starea pacientului este stabila, nefiind in pericol.

Barbatul muscat de urs, Ioan Tomoioaga, care este consilier local in comuna Porumbacu de Jos, a declarat presei ca s-a dus la camp sa verifice starea culturii de porumb, dupa ce mai multi vecinii i-au spus ca era distrusa de ursi.

Barbat atacat de urs in Pasul Tihuta

"Cand am ajuns acolo, nu am facut nici trei-patru pasi, ca ursul a si fost in porumb si a sarit pe mine asa, ca un caine cand scapa din lant. Cand am vazut, eu am dat sa fug, dar am vazut ca ma ajunge si m-am intors catre el. Cand m-am intors si am facut cu mainile sa il indepartez. A venit pe mine.

Eu l-am prins de gat si de o ureche. Cand l-am prins asa, el m-a prins de varful capului, dar mi-a luat numai palaria. Puteam sa fi murit in momentul acela. Eu cum il tineam de gat, nu putea sa se apropie de mine si atunci s-a intors si mi-a luat mana in gura si mi-e gaurita mana si pe o parte si pe alta", a declarat barbatul.

El a mai spus ca ursul l-a muscat si de un picior, dupa care animalul a fugit. Barbatul ranit a fost vazut de un localnic, aflat cu masina in zona, care l-a transportat la Spitalul Judetean Sibiu.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#consilier local muscat urs, #consilier Sibiu muscat urs, #consilier Sibiu spital urs , #eveniment