Ursul Ballo din Straja, aniversat cu tort si intrecere pe schiuri

Sambata, 16 Februarie 2013, ora 18:32
2551 citiri
Ursul Ballo din Straja, aniversat cu tort si intrecere pe schiuri
Foto:Ziare.com/Marius Mitrache

Sute de turisti i-au cantat ursului Ballo din statiunea Straja "La multi ani", cu ocazia implinirii varstei de 13 ani, si au participat la o petrecere cu tort si voie buna. Tot cu aceasta ocazie, in statiunea din Valea Jiului a avut loc si o intrecere pe schiuri cu cei mai mici concurenti.

Ballo, este unul dintre putinii ursi crescuti intr-o statiune de munte, dar si atractia statiunii Straja. Toti copiii au urcat sambata cu gandul sa-i ureze "La multi ani!" ursului pe care multi il stiu de cand era mic.

Toata lumea a cantat in cor, iar animalul, care abia s-a trezit din hibernare, a gustat din tortul de frisca, pe care era un ursulet din aluat dulce si multe capsuni.

"Imi place ursul Ballo si il stiu de cativa ani. I-am cantat 'La multi ani!' si am participat si la concurs", spune un copil venit la tarcul animalului, pentru a-l sarbatori.

In urma cu 13 ani, un pui de urs de cateva saptamani a ajuns in statiune. El a fost luat si ingrijit la una dintre cabane, iar in timp, animalul a tot crescut.

Sambata dimineata i-a fost organizata petrecerea de 13 ani, iar cei care il ingrijesc acum, in spatiul in care are piscina, grota pentru hibernare, copaci pentru a se catara si spatiu sa alerge, i-au facut si tort, ornat cu frisca, pe care trona un ursulet din aluat si multe capsuni.

"A fost interesant pentru noi ca au venit multi copii la prima editie a Cupei Ballo. Cateva sute au venit si sa ii cante azi 'La multi ani!', parinti si copii, cei care de-a lungul anilor vin in Straja. Cu totii sunt impresionati de povestea lui. Si el s-a simtit bine, pentru ca, desi de 5 zile a hibernat, azi, cand copiii l-au strigat, a iesit sa-si manance tortul", a declarat Emil Parau, cel care il ingrijeste pe urs.

Ballo are cateva sute de kilograme si mananca zilnic, fructe, miere, zahar, paine si alimente care il ajuta sa se dezvolte adecvat. Cei care il ingrijesc spun ca niciodata nu au facut rabat de la dieta, tocmai pentru ca el atrage turistii in Straja. Cabanierii chiar spun ca, din anul 2000 de cand ursul a venit la ei, turismul a cunoscut o dezvoltare uluitoare.

"Il cunosc pe urs de cand avea 3 saptamani. Mai erau si alti 3 ursi, dar acum el ramane atractia statiunii", spune si viceprimarul municipiului Lupeni, Cornel Lungan.

Cei mici s-au intrecut si pe schiuri si chiar daca au numai cativa anisori, au trecut cu bine de jaloane si au primit premii.

"Am luat premiul I. Am 3 ani si a fost frumosla concurs", spune una dintre fetitele castigatoare la categoria cea mai mica de varsta.

Petrecerea a fost una minunata si toti copiii au cantat si au aplaudat, atunci cand ursul Ballo a venit sa se infrupte din tortul de ziua lui.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
După decizia luată în coaliția PSD-PNL de a retrage sprijinul pentru candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la primăria Capitalei, Marcel Ciolacu o prezintă pe Gabriela Firea ca cea mai bună...
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
#aniversare urs Ballo Straja, #aniversare urs Straja, #urs 13 ani Straja, #urs Ballo Straja, #urs Straja , #eveniment