Ziare.com

Vasile Astarastoae a castigat un nou mandat la conducerea Colegiului Medicilor

de Ana Ilie
Joi, 22 Decembrie 2011, ora 17:34

   

Vasile Astarastoae a castigat un nou mandat la conducerea Colegiului Medicilor
Vasile Astarastoae a castigat, joi, un nou mandat de patru ani la conducerea Colegiului Medicilor din Romania (CMR), dupa ce, in urma cu aproape o saptamana, a fost reales si rector al Universitatii de Medicina si Farmacie "Gr. T. Popa" din Iasi, au anuntat reprezentantii CMR.

"Sunt onorat de faptul ca, in pofida unei campanii murdare, corpul medical nu s-a lasat manipulat si mi-a acordat votul de a-l reprezenta in continuare. Pentru mine este o mare responsabilitate de a nu-i dezamagi in luptele grele care vor urma, iar celor care au dorit ca vocea Colegiului sa dispara le transmit ca s-au inselat amarnic si, asa cum in Cehia, Slovacia si Israel medicii si-au impus punctul de vedere, se va intampla si in Romania", a declarat presedintele CMR, prof. dr. Vasile Astarastoae.

Agentia Nationala de Integritate sustine ca Vasile Astarastoae este incompatibil, deoarece exercita simultan mai multe functii publice precum: rector al Universitatii de Medicina Iasi, sef al Institutului de Medicina Legala, presedinte al Colegiului Medicilor si sef al Comisiei de arbitraj din CNAS.

Incepand cu data de 13.01.2011 si pana in prezent, Astarastoae se afla in stare de incompatibilitate, intrucat exercita, simultan, atat calitatea de rector al Universitatii de Medicina si Farmacie "Gr. T. Popa" din Iasi, cat si functiile publice de conducere de director al Institutului de Medicina Legala Iasi, presedinte al Colegiului Medicilor din Romania, presedinte al Colegiului Medicilor din Iasi, presedinte al Comisiei Centrale de Arbitraj din cadrul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate si membru in Comisia Superioara de Medicina Legala din cadrul Institutului National de Medicina Legala "Mina Minovici", incalcand, astfel, dispozitiile art. 215, alin. 3 din Legea nr. 1/2011 - Legea Educatiei Nationale - si prevederile art. 441, alin. 1 din Legea 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, se arata intr-un comunicat al ANI.

Miercuri, Vasile Astarastoae a fost trimis in judecata de procutorii DNA Iasi intr-un dosar privind o frauda de 6 milioane lei in implementarea unui proiect european.

Sursa: rNews

Articol citit de 1183 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

o sa conduca

- din celula , ca sile camataru !

 

Solidaritatea corbilor

In ciuda tuturor evidentelor corbii, mai mari sau mai mici, continua sa eludeze legile si se inchid in carapacea de breasla. Asa se intampla acum in breasla medicilor ( cand medicii aleg un coleg asupra caruia planeaza multe nereguli) care sfideaza legile. In aceasta situatie , toti cei care l-au ales pe Dr.Astarastoaie in fruntea colegiului medicilor, sunt la fel de vinovati. Este un gest de fronda ca urmare a unor frustrari ce pleaca dela nemultumirile lor. Nemultumiri care nu sunt intotdeauna justificate. Pentru ca daca ar fi sa analizam sistemul in totalitatea lui,am vedea ca scrgerile de bani din sistem sunt generate de inconstienta lor, sau de coruptia ce capuseaza sistemul in complicitate cu marile lanturi de farmacii. Iar mai apoi se plang de lipsa banilor. Ca sa nu mai vorbim de juramantul lui Hipocrates. Daca nu ai bani, mori cu zile.
Vorbind de breasle, de fapt niste caste intangibile, trebuie sa observam acelasi mod de organizare in Justitie. Pentru ca altfel cum ar ajunge in fruntea unor organisme interne oameni ca Pivniceru, Costiniu,Lupascu etc, etc. Asa ca , corpul magistratilor sa nu se mai supere cand sunt luati la gramada atunci cand oamenii comenteaza despre activitatea lor. In primul rand ei nu-si fac ordine in sistem. Ceiace inseamna ca le convine sa fie condusi de asemenea specimene.
Am amintit doar doua caste, cele mai vizibile , si cele mai periculoase pentru bunul mers al lucrurilor in tara asta.

 

sinistru!

colegiul medicilor si-a pus in frunte seful de la morga...

 

@barabula

- pentru eficientizare!


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor