Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Coordonatorul campaniei nationale de imunizare anti-COVID: "Tot personalul vaccinator va fi remunerat corespunzator"

Marti, 16 Martie 2021, ora 18:21
1948 citiri
Coordonatorul campaniei nationale de imunizare anti-COVID: "Tot personalul vaccinator va fi remunerat corespunzator"
Valeriu Gheorghita. FOTO Hepta

Coordonatorul campaniei nationale de vaccinare, Valeriu Gheorghita, a declarat ca este convins ca "tot personalul vaccinator va fi remunerat corespunzator", procedurile fiind in derulare. Intrebat daca este pusa in pericol campania de vaccinare, el a afirmat: "Categoric nu!".

Intrebat cum comenteaza reticenta personalului medical cu privire la participarea la campania de vaccinare, in conditiile in care sunt intarzieri la plata celor care participa deja la actiune, coordonatorul campaniei a afirmat ca exista "un nivel de incredere mai redus", insa a sustinut ca nu este pusa in pericol campania de vaccinare.

"Intr-adevar exista aceste discutii si semnale, le-am aflat si eu in urma sedintelor pe care le am saptamanal cu DSP judetene, parte din personal are un nivel de incredere mai redus, insa asa cum am aflat cu totii, aceste lucruri vor fi rezolvate cat mai rapid si cred ca nu vor mai exista aceste probleme, asa incat eu sper sa avem suficienta resursa umana sa putem creste numarul de centre de vaccinare si sa le putem operationaliza intr-un timp cat mai scurt si, in functie de dozele pe care le vom avea disponibile", a declarat Valeriu Gheorghita.

Intrebat daca este pusa in pericol campania de imunizare a populatiei, Valeriu Gheorghita a raspuns: "Categoric nu".

"Este o situatie pe care am incercat de fiecare data sa o explic. Exista si a fost bunavointa de fiecare data de la toate institutiile care au in atributie acest lucru, insa sunt activitati procedurale care se deruleaza, asa incat sunt convins ca tot personalul vaccinator va fi remunerat corespunzator, conform actelor normative in vigoare", a adaugat medicul.

Anterior, coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghita, afirma ca personalul din centrele de vaccinare nu a fost platit pana in prezent de la infiintarea acestora, precizand ca isi doreste ca aceasta situatie sa fie rezolvata cat mai rapid tocmai pentru a motiva suficient de bine personalul din aceste centre.

Vicepremierul Dan Barna a declarat, luni seara, ca in zilele urmatoare se vor face platile catre cei care muncesc in centrele de vaccinare, suma fiind prevazuta in buget. Barna a explicat ca intarzierea a aparut din cauza neadoptarii bugetului national.

"Asta se rezolva in zilele urmatoare, suma este prevazuta in buget. Sunt 4 milioane de lei prevazuti pentru luna ianuarie si partial luna februarie. E bugetat, exista resursa pentru urmatoarele luni. Intr-adevar, a fost acest blocaj generat si de neadoptarea bugetului. In momentul de fata avem buget. El a fost promulgat pe 8 martie, plata se va face in zilele urmatoare, Ministerul Sanatatii are ca prioritate aceasta plata", a declarat Dan Barna la Digi24, luni seara, intrebat despre plata personalului din cntrele de vaccinare.

Vicepremierul a adaugat ca nu a fost niciun secret ca aceste plati au intarziat.

"Se vor face platile. Nu fusesera facute, e un fapt, nu era vreo taina sau ceva necunoscut. Avem buget adoptat, in zilele urmatoare se fac aceste plati, restantele vor fi acoperite, ajungem la zi cu aceste plati", a declarat Barna.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Valeriu Gheorghita, #campania de vaccinare, #salarii, #cadre medicale, #covid , #eveniment