Vesti bune despre vaccinul rusesc Sputnik V. Are o eficienta de 91,6%, anunta o echipa de cercetatori independenti

Marti, 02 Februarie 2021, ora 15:42
3313 citiri
Vesti bune despre vaccinul rusesc Sputnik V. Are o eficienta de 91,6%, anunta o echipa de cercetatori independenti
FOTO Pixabay

Vaccinul Sputnik V - cu privire la care Rusia a fost acuzata de lipsa de transparenta - are o eficienta de 91,6% impotriva formelor simptomatice ale covid-19, potrivit unor rezultate publicate marti in revista medicala The Lancet si validate de experti independenti, relateaza AFP.

Vaccinul rusesc are un vector viral care utilizeaza aceeasi tehnologie ca vaccinul AstraZeneca, la un nivel de eficienta aproape la fel de mare ca vaccinurile pe baza de ARN mesager.

"Dezvoltarea vaccinului Sputnik V a fost criticata din cauza precipitarii sale, a faptului ca a ars etape si a unei lipse de transparenta. Insa rezultatele raportate aici sunt clare, iar principiul stiintific al acestei vaccinari este demonstrat", apreciaza doi specialisti britanici, profesorii Ian Jones si Polly Roy, intr-un comentariu al studiului.

Acest lucru "inseamna ca un vaccin suplimentar poate de-acum sa se alature in lupta in vederea reducerii incidentei covid-19", insista acesti cercetatori, care nu au fost implicati in studiu.

#vaccin, #Sputnik, #Rusia, #astra, #covid , #eveniment