Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

VIDEO Dominic Fritz, despre politica din Romania in 2013: "Ma depaseste"

Marti, 06 Octombrie 2020, ora 12:36
3457 citiri
VIDEO Dominic Fritz, despre politica din Romania in 2013: "Ma depaseste"
Dominic Fritz FOTO Facebook/Dominic Fritz

Intr-un interviu acordat in anul 2013 unei televiziuni locale din Timisoara, primarul ales al orasului a vorbit despre proiectul cultural pe care l-a initiat la Timisoara, dar a fost provocat sa vorbeasca si despre politica din Romania acelor ani.

Dominic Fritz a ajuns pentru prima oara in Romania in urma cu 17 ani pentru un proiect caritabil. In anul 2013, actualul primar al Timisoarei a fost invitat la televiziunea locala TVT 89 pentru a vorbi despre un proiect cultural initiat in orasul pe care il va administra in urmatorii patru ani: Timisoara Gospel Project.

In timpul emisiunii, Dominic Fritz a fost provocat sa vorbeasca si despre politica din Romania. "Ma depaseste", remarca Fritz la acel moment.

"La un anumit punct am terminat sa incerc sa inteleg rational ce se intampla. Intodeauna am aparat politica si politicienii pentru ca ura asta e foarte mare fata de tot ce tine de politica si foarte multi oameni s-au speriat cand am spus ca am studiat stiinte politice si in Germania sunt implicat politic. Recunosc cu mare rusine ca de cateva luni zic si eu, vai de mine, ce faceti voi aici cu tara asta?", a declarat actualul primar al Timisoarei.

Germanul mai spunea atunci ca are speranta ca "lumea vede ca politica nu e doar ce se intampla in Bucuresti". "Politica e cum tratam semenii nostri. Eu sunt optimist ca se poate schimba si la un nivel mai inalt daca noi incercam sa schimbam modul in care traim la un nivel mai mic. Este o cultura politica aici in Romania care ma intristeaza uneori pentru ca e foarte greu sa mai recunosti acolo unde este sinceritate. Cred ca exista politicieni sinceri in Romania, dar cultura politica este atat de degenerata incat nu ai cum sa recunosti daca cineva nu minte pentru ca deja te-ai obisnuit cu atatea minciuni si vulgaritate."

Dominic Fritz se gandea in urma cu 13 ani ca poate o sa vina ziua cand se gandeste sa isi ia cetatenie romana pentru a putea vota in Romania ca sa se schimbe lucrurile. "Am speranta pentru ca vad foarte multi tineri, vad oameni care se implica in asociatia mea si multi ar fi foarte deschisi pentru o politica noua. Daca incepem in jurul nostru, nu are cum sa se schimbe ceva si la nivel inalt. Poate intr-o zi o sa ma gandesc sa am cetatenie romana. Deja am un oras unde ma simt acasa, deja stiu limba. De ce sa nu votez aici si sa facem o schimbare si in politica aici?"

Dacă “fiecare gospodină trebuie să știe să conducă statul”, orice bucureștean trebuie să știe să conducă PMB
Dacă “fiecare gospodină trebuie să știe să conducă statul”, orice bucureștean trebuie să știe să conducă PMB
Lenin a fost un vizionar, iar una din maximele lui, pe care o regasiti in titlu, pare a fi valabila si in Romania zilelor noastre... Aceasta este o radiografie a momentului politic actual, cu...
Două noi televiziuni au fost lansate azi în România. Campanie promoțională pentru abonați: ”E un moment uriaș”
Două noi televiziuni au fost lansate azi în România. Campanie promoțională pentru abonați: ”E un moment uriaș”
Televiziunile SkyShowtime 1 şi SkyShowtime 2 au fost lansate oficial în România începând de astăzi, 25 aprilie. Cele două posturi se vor vedea în grila digitală a Digi. SkyShowtime 1 va...
#dominic fritz, #Timisoara, #politica, #Romania , #eveniment
Comentarii