VIDEO Marcel Vela: Proiectul Politiei Animalelor ajunge pe masa Guvernului. Consiliile judetene, obligate sa asigure servicii de adapostire

Joi, 01 Octombrie 2020, ora 17:47

   

VIDEO Marcel Vela: Proiectul Politiei Animalelor ajunge pe masa Guvernului. Consiliile judetene, obligate sa asigure servicii de adapostire
Proiectul Politiei Animalelor va intra joi, 1 octombrie, in sedinta de Guvern, iar consiliile judetene vor fi obligate sa asigure servicii de adapostire a animalelor care se afla intr-o situatie de pericol, a anuntat ministrul Afacerilor Interne Marcel Vela in cadrul unei declaratii de presa.


"Acest proiect are ca obiectiv adoptarea unor masuri prin care sa se asigure protectia animalelor si pentru a preveni relele tratamente aplicate animalelor sau abuzurile sau cruzimile care exista in prezent inregistrate in toata tara asupra acestora.

Printre zonele pe care le abordeaza acest proiect, putem spune ca stabilim un mecanism pentru a constata exact atunci cand un animal se afla intr-o situatie de pericol, astfel incat sa putem emite ordin de plasare a animalului in adapost. O alta zona este pentru a reglementa situatiile care prezuma existenta unui pericol pentru animale. Totodata stabilim elementele care trebuie sa fie precizate in ordinul de plasare a animalelor in adapost.

Pe langa aceste prevederi veti mai regasi instituirea unei sarcini catre consiliile judetene si Consiliul General al municipiului Bucuresti, privind obligatia de a asigura, cu caracter continuu si permanent, servicii publice de adapostire a animalelor.

Acest proiect va completa legea si va stabili un mecanism privind posibilitatea incadrarii functiilor de politist cu atributii in protectia animalelor, prin transferuri, fara examen sau concurs, a medicilor veterinari din cadrul DSVSA, cu acordul acestora.Proiectul va stabili numarul si structura de posturi, prin ordin al ministrului, ce vor intra in componenta Politiei Animalelor", a precizat ministrul de interne Marcel Vela."

Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2676 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
propatria
rank 2
Politia
Chiar ca ne-am *** rau de tot, am rezolvat problema traficului de copii, femei, droguri, arme cu politiile si diicotul? Am rezolvat problema coruptiei din politii, judecatorii, ministere si parlament? Acum asta e important politia animalelor... Ca si contribuabili, pana cand mai aruncam banii aiurea pe institutii si salarii inutile? Nu ar fi mai eficient de banii care ii dam la impozite sa ne cumparam toti arme si munitii sa ne aparam de hoti, talhari, traficanti? Mai ieftin si mai eficient.
bogdancalm
rank 2
Domnule ministru!
Ordonati prioritatile in functie de nevoile cetatenilor care platesc taxe. Personal, ca persoana care am un animal de companie, inteleg demersul dumneavoastra. Dar cum credeti ca este perceput de cei care traiesc in zone in care legea nu este aplicata de autoritatile statului?
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor