VIDEO O echipa de salvamontisti a plecat in cautarea a trei tineri care ar fi incercat sa urce pe Vf. Moldoveanu fara echipament adecvat

Sambata, 23 Ianuarie 2021, ora 10:21
3486 citiri
VIDEO O echipa de salvamontisti a plecat in cautarea a trei tineri care ar fi incercat sa urce pe Vf. Moldoveanu fara echipament adecvat
Salvamontistii au plecat intr-o misiune nocturna de salvare/Captura foto

O echipa de salvamontisti din Arges a plecat, in noaptea de vineri spre sambata, in cautarea a trei tineri din Bucuresti, dupa ce un parinte a anuntat ca ei vor sa urce pe Varful Moldoveanu, dar nu au echipament adecvat.

Salvamontistii nu i-au gasit insa pentru a-i convinge sa renunte, constatand ca la un moment dat tinerii ar fi intors masina, drumul pe Valea Rea fiind greu de parcurs.

"In urma apelului disperat al unui parinte, venit prin Dispeceratul National Salvamont, Salvamont Arges a actionat noaptea trecuta cu o echipa de prim raspuns, pe Valea Rea spre Stana lui Burnei pentru a verifica daca trei tineri cu varste intre 24 si 27 ani sunt in zona si ca nu au probleme.

Cei trei au plecat de dimineata din Bucuresti, urmeaza sa innopteze la Stana lui Burnei si apoi sa porneasca spre Vf. Moldoveanu. Ingrijorarea parintelui este ca cei trei tineri nu au echipament adecvat pentru o astfel de ascensiune, in conditii de iarna. Nu ne intrebati de ce intentioneaza sa urce Moldoveanu nepregatiti...", arata reprezentantii Salvamont, sambata, intr-o postare pe Facebook.

Salvamontistii au pornit in cautarea tinerilor pentru a-i determina sa renunte la drumetie, insa au constatat ca acestia ar fi intors masina la un moment dat.

"Am decis sa trimitem echipa de prim raspuns care sa incerce sa ii determine pe cei trei sa renunte la aceasta drumetie, sa evitam astfel o posibila tragedie. A fost in asteptare si echipa de sprijin formata din sase salvatori montani gata sa intervina daca situatia din teren pe care ar fi transmis-o echipa de prim raspuns, ar fi impus acest lucru. Se pare ca cei trei au intors autoturismul la vreo 20 km de fundul vaii, din cauza conditiilor pe care le prezinta drumul. Atragem atentia ca drumul pe Valea Rea va fi complet impracticabil pana la sfarsitul iernii, pentru ca sunt cateva culoare pe care vin succesiv avalanse si fac imposibila trecerea", spun reprezentantii Salvamont.

Strat nou de zăpadă de peste jumătate de metru la munte. Avertisment pentru turiști
Strat nou de zăpadă de peste jumătate de metru la munte. Avertisment pentru turiști
Un strat de zăpadă de aproximativ 30 de centimetri s-a depus la munte, la altitudini mai mari de 1800 de metri, în urma ninsorilor din ultimele zile, la altitudini de peste 2200 de metri zăpada...
Alerte de vreme rea. Se anunță ploi în aproape toată țara
Alerte de vreme rea. Se anunță ploi în aproape toată țara
ANM anunţă ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă, 24 aprilie, dar şi precipitaţii mixte la munte. De asemenea, meteorologii au emis un cod galben de precipitaţii...
#salvamontisti, #varful Moldoveanu, #munte, #stiri eveniment , #eveniment