Cei doi barbati arsi in incendiul de la Rafinaria Petromidia, transportati in Germania cu o aeronava C-27J Spartan

Luni, 05 Iulie 2021, ora 11:50
1961 citiri
Cei doi barbati arsi in incendiul de la Rafinaria Petromidia, transportati in Germania cu o aeronava C-27J Spartan
Aeronava care transporta pacientii cu arsuri a decolat luni, 5 iulie FOTO News.ro

O aeronava C-27J Spartan a Fortelor Aeriene Romane ii transporta luni, la un spital din Germania pe cei doi barbati care au suferit arsuri in incendiul de la Rafinaria Petromidia

"O aeronava C-27J Spartan a Fortelor Aeriene Romane, configurata pentru misiuni medicale, a efectuat luni, 5 iulie, o misiune umanitara in Germania, pe ruta Otopeni - Offenbach - Otopeni, pentru transportul, in regim de urgenta, a doi pacienti care au suferit arsuri in explozia de la Rafinaria Petromidia", anunta MApN.

Echipa medicala care monitorizeaza pacientii pe timpul zborului este formata din specialisti din cadrul UPU-SMURD Bucuresti si Ministerului Apararii Nationale.

Misiunea a fost aprobata de ministrul apararii nationale, Nicolae-Ionel Ciuca, in urma solicitarii Departamentului pentru Situatii de Urgenta din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Aeronava a decolat din Baza 90 Transport Aerian luni, in jurul orei 11.00.

KMG International a anuntat ca starea celor doi raniti cu arsuri de la Rafinaria Petromidia, internati in Bucuresti, este stabila, iar ei ar putea fi transferati la o clinica de specialitate din Europa, primind acordul medicilor in acest sens. KMG International a transmis duminica, printr-un comunicat de presa, ca sunt depuse toate eforturile pentru transferul celor doi raniti in strainatate. Premierul Florin Citu a afirmat ca, cel mai probabil, transferul acestor pacienti ar urma sa fie facut luni. "De fiecare data trebuie sa ne intereseze un singur lucru: pacientul sa aiba parte de cel mai bun tratament", a adaugat seful Guvernului.

Conform ultimelor evaluari facute de medicii specialisti din Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca, starea celor doi colegi este stabila, avand arsuri pe aproximativ 35% din suprafata corpului. In aceasta dimineata, s-a primit acordul din partea medicilor pentru transfer", a anuntat duminica KMG International.

Citește și:
Germania ar putea abandona investițiile în economia verde în favoarea producției de arme
Germania ar putea abandona investițiile în economia verde în favoarea producției de arme
Autoritățile germane iau în considerare redirecționarea subvențiilor alocate pentru închiderea centralelor pe cărbune pentru a sprijini industria de apărare, scrie Bloomberg. Guvernul...
Germania deține dovezi privind crime de război comise de trupele Rusiei în Ucraina
Germania deține dovezi privind crime de război comise de trupele Rusiei în Ucraina
Germania a strâns dovezi ale crimelor de război din Ucraina, a declarat procurorul general al țării într-un interviu publicat sâmbătă, adăugând că vede necesitatea unui proces judiciar...