Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Ministrul Mediului, dupa explozia de la Petromidia: Norul de fum se deplaseaza spre mare

Vineri, 02 Iulie 2021, ora 13:16
2582 citiri
Ministrul Mediului, dupa explozia de la Petromidia: Norul de fum se deplaseaza spre mare
Norul de fum se deplaseaza spre mare FOTO captura video

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a declarat, vineri, 2 iulie, dupa explozia de la Rafinaria Petromidia, ca impactul asupra mediului va fi major. "Norul de fum nu se deplaseaza spre tarm, se deplaseaza spre mare", a transmis ministrul.

"Am fost informat ca acum cateva minute a avut loc o explozie majora la Petromidia Navodri. Situatia este grava. Controll a fost prelate de Isu, se concentreaza toata lumea pe stingerea incendiului. Acesul este restrictioat, limtat, nici comisarii GNM nu au acces in zona, exista in continuare pericol de explozie", a declarat, vineri, Tanczos Barna, intro cnferinta de prsa.

Acesta a precizat ca impactul asupra mediului va fi major.

"Impactul asupra mediului va fi major, din primele evaluari facute de ANM, norul de fum nu se deplaseaza spre tarm, se deplaseaza spre mare. Avem la fata locului laboratorul mobil", a mai transmis ministrul.

Un incendiu violent a izbucnit, vineri, la Rafinaria Petromidia, focul si fumul puternic putand fi vazute de la mare distanta. Doua persoane au fost ranite.

Si Administratia Nationala de Meteorologie confirma ca norul de fum este directionat spre mare.

"La ora 13:00 circulatia aerului este relativ slaba in imediata apropiere a solului, iar la inaltimi de pe peste 30...40 m, vantul sufla slab, cu viteze de peste 15 - 20 km/h, din directie predominant nord-vestica.

Avand in vedere simularile modelelor numerice rulate in cadrul Administratiei Nationale de Meteorologie privind evolutia norului de fum din zona Petromidia-Navodari, se apreciaza ca circulatia aerului va continua sa fie din sector predominant nord-vestic - vestic, astfel ca evolutia norului de fum va fi de usoara deplasare catre est - sud-est (spre mare).

Dupa orele 17:00 - 18:00, vor fi perioade cu instabilitate atmosferica, respectiv averse torentiale, descarcari electrice si intensificari ale vantului, vijelii si grindina", se arata in informarea ANM.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#explozie petromidia, #ministrul Mediului, #fum , #explozie Petromidia
Comentarii
Poza FrumoasaTara
FrumoasaTara
rank 5
jurnalizm de doi lei, dorel loveste repetat si necrutator !