Explozie lângă București. 11 răniți la o stație de reciclare a gunoiului, șase au suferit arsuri grave, cinci au probleme respiratorii UPDATE

Vineri, 23 Iulie 2021, ora 16:19
6497 citiri
Explozie lângă București. 11 răniți la o stație de reciclare a gunoiului, șase au suferit arsuri grave, cinci au probleme respiratorii UPDATE

O explozie a avut loc vineri după-amiază, 23 iulie, la un centru de reciclare din Popești Leordeni, de lângă București. Cinci persoane care au suferit arsuri au fost intubate.

UPDATE 16.15 Ministerul Sănătății a anuțat că 5 din cele 6 persoane care au suferit arsuri au fost intubate. Alte 5 acuză probleme respiratorii.

”Conform informării primite din partea Centrului Operativ pentru Situații de urgență, în urma exploziei de la centrul de deșeuri din Popești-Leordeni s-au înregistrat 11 victime, dintre care 6 cu arsuri (5 pacienți intubați) și 5 persoane care acuză probleme respiratorii.

Dintre pacienții intubați, 2 persoane au fost transportate la Spitalul de Urgență Bagdasar-Arseni și alte 3 persoane la Spitalul de Urgență Floreasca.

La Spitalul de Urgență Sf. Ioan, au fost transportate alte 2 victime, dintre care una cu arsuri minore și una intoxicație de fum.

4 persoane care acuzau probleme respiratorii au fost evaluate la fața locului și au refuzat transportul la spital.

După ce pacienții sunt stabilizați și evaluați la Unitatea Funcțională de Arși Floreasca și la Unitatea Funcțională Bagdasar-Arseni, specialiștii vor decide abordarea terapeutică și, în funcție de situația pacienților, aplică prevederile OMS 2063/2020 (întrunesc comisia în vederea transferului în centre de arși).

În acest moment, prioritatea echipelor medicale o reprezintă stabilizarea și evaluarea pacienților în vederea stabilirii conduitei terapeutice și a oportunității transferului”, a transmis Ministerul Sănătății

UPDATE 16.00 Bilant explozie utilaj-tocator deșeuri de la Hala Reciclare Popești Leordeni: 11 victime, dintre care 6 victime care prezintă arsuri (5 victime necesită intubare și 1 victimă cu arsuri minore) și 5 victime intoxicate cu monoxid de carbon, conștiente.

Total pacienți transportati la spital: 7 dintre care unul expus la fum și sase arși.

Zece persoane au fost rănite, șase dintre ele aflându-se în stare gravă după ce au suferit arsuri. Ceilalți patru s-au intoxicat cu fum. Medicii sosiți la fața locului au preluat răniții și i-au transportat la spitalele din Capitală.

O primă ipoteză luată în calcul de pompieri ar fi o acumulare de gaze care a dus la o explozie, anunță Digi24.

La ora transmiterii acestei știri, pompierii au reușit să stingă flăcările.

Știre în curs de actualizare

Citeste si:
Incendiu uriaș într-un parc din Craiova. Intervenție dificilă pentru pompieri VIDEO
Incendiu uriaș într-un parc din Craiova. Intervenție dificilă pentru pompieri VIDEO
Un incendiu a izbucnit duminică, 19 septembrie, în Parcul Romanescu, din Craiova. Focul a fost localizat de pompieri. Pompierii itervin cu trei autospecialecu apă şi spună, acţiunea de...
Clienții unui mall din București, evacuati de urgență. Un incendiu a izbucnit la un restaurant VIDEO
Clienții unui mall din București, evacuati de urgență. Un incendiu a izbucnit la un restaurant VIDEO
Un centru comercial din cartierul Băneasa din București a fost evacuat duminică, 19 septembrie, din cauza unui incendiu. Primele date arată că ar fi vorba despre un incendiu la un...
Sursa: Ziare.com