Atentat cu bomba la Universitatea din Iasi: Nu au fost gasite alte materiale explozibile

Luni, 08 Iulie 2013, ora 19:30
1782 citiri
Atentat cu bomba la Universitatea din Iasi: Nu au fost gasite alte materiale explozibile
Foto: Cronica de Iasi

Activitatea in cladirea Universitatii "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi unde un barbat a detonat un dispozitiv exploziv, intr-o sala a Facultatii de Electronica, a fost reluata, luni dupa-amiaza, dupa ce toate incaperile au fost verificate de pirotehnisti, nefiind gasite alte materiale explozibile.

Rectorul Universitatii Tehnice "Gheorghe Asachi", Ioan Giurma a precizat ca activitatea in corpul A al Universitatii "Al. I Cuza", unde functioneaza Facultatea de Electronica si Telecomunicatii, a fost reluata in jurul orei 15.30, dupa ce, timp de sase ore, pirotehnistii au verificat toate incaperile.

"A fost o activitate minutioasa a pirotehnistilor, care au scotocit peste tot. Nu s-au gasit si alte materiale explozibile, astfel ca activitatea in cladire s-a reluat fara probleme in cursul dupa-amiezii. Nici nu exista o activitate intensa in aceasta perioada in universitate. Sesiunea s-a incheiat, acum sunt doar examenele de licenta", a declarat rectorul Ioan Giurma.

El a afirmat ca examenul de licenta pe care urma sa-l sustina luni studentii Facultatii de Electronica si Telecomunicatii a fost reprogramat pentru saptamana viitoare.

Atentat cu bomba la Universitatea din Iasi. Explozie in amfiteatru

Luni dimineata, in jurul orei 9.30, un barbat a intrat intr-o sala de curs a Facultatii de Electonica si Telecomunicatii din cadrul Universitatii Tehnice din Iasi, care functioneaza in Corpul A al Universitatii "Alexandru Ioan Cuza", unde se aflau patru cadre didactice si 40 de studenti din anul al patrulea care sustineau examenul de licenta.

Barbatul, care avea in spate un rucsac, a inceput sa strige ca va detona o bomba, cerand sa vina Politia.

Decanul Facultatii, Bogdan Ion, care se afla in sala in care a intrat barbatul, a declarat ca a discutat cu acesta si a incercat sa il convinga sa nu puna in practica amenintarile, spunandu-i sa il ia pe el ostatic, insa barbatul a spus ca nu are ce sa discute si ca vrea sa vina Politia.

Asistentul universitar Daniel Matasaru, care se afla in sala de curs in momentul in care barbatul a intrat, a spus ca a reusit sa iasa din sala, sub pretextul ca vrea sa arunce un pahar, si a sunat la 112.

Barbatul a fost imobilizat de doi studenti intr-un moment de neatentie, ulterior fiind dus la sediul Politiei Iasi, unde a fost audiat.

Unul dintre studentii care l-au imobilizat pe barbat spune ca in momentul in care a intrat in sala acesta a inceput sa tipe ca detoneaza bomba, apoi i-a explodat un declansator pe care il avea in mana.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
#atentat bomba Universitate Iasi, #explozie universitate Iasi, #materiale explozive universitate Iasi, #atentat Universitatea Cuza Iasi , #explozie