CNH, parte responsabila civilmente in dosarul exploziilor de la mina Petrila

Marti, 13 Octombrie 2009, ora 17:44
1813 citiri
CNH, parte responsabila civilmente in dosarul exploziilor de la mina Petrila
Foto: presaonline

Compania Nationala a Huilei din Petrosani a fost inclusa, marti, ca parte responsabila civilmente in dosarul exploziilor de la Mina Petrila din noiembrie anul trecut.

Marti, la cel de-al doilea termen al procesului privind cele doua explozii de la Mina Petrila din noiembrie 2008, la Judecatoria din Petrosani au fost prezenti fostul director al minei Petrila, Aurelian Necula si Dan Stefan Ungur, fost sef al Sectorului Aeraj, ambii considerati de catre procurori ca responsabili pentru tragedie. Inginerul Gheorghe Rosu, de asemenea inculpat, a lipsit si de la acest termen.

Instanta a admis marti includerea Companiei Nationale a Huilei din Petrosani in dosarul exploziilor de la mina Petrila ca parte responsabila civilmente, la solicitarea unuia din aparatorii celor trei fosti sefi ai minei, inculpati in dosar.

Judecatorii de la Petrosani au acceptat propunerea avocatului lui Dan Stefan Ungur, unul dintre inculpati, de a fi citata la urmatorul termen de judecata si Compania Huilei ca parte responsabila civilmente, alaturi de mina Petrila.

Acuzarea a solicitat ca Gheorghe Rosu sa fie adus la urmatorul termen al procesului cu mandat de aducere. "Se foloseste de vicii de procedura pentru a taragana procesul", a apreciat unul dintre avocatii rudelor minerilor morti in timpul exploziilor de la Petrila din noiembrie anul trecut.

Instanta a stabilit un nou termen pentru judecarea acestui dosar pentru data de 17 noiembrie 2009.

In dosarul accidentului colectiv de munca din data de 15 noiembrie 2008, de la Exploatarea Miniera Petrila, au fost gasite responsabile cinci persoane.

Alaturi de cele trei persoane din conducerea minei trimise in judecata, au mai fost gasite responsabile doua persoane care si-au pierdut viata in urma celor doua explozii, alaturi de alti 11 mineri si salvatori minieri.

Cele trei persoane trimise in judecata sunt acuzate de ucidere din culpa, vatamare corporala din culpa si nerespectarea masurilor de protectia muncii.

In data de 15 noiembrie, in subteranul minei Petrila s-au produs, la interval de aproape patru ore, doua explozii in urma carora si-au pierdut viata 13 persoane, iar alte 15 au fost ranite. Prima explozie s-a soldat cu opt morti si noua raniti, iar in cea de-a doua si-au pierdut viata cinci salvatori minieri si sase persoane au fost ranite.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#CNH Petrosani explozii Petrila, #CNH Petrosani dosar explozii, #CNH Petrosani , #explozie