Dosar penal in rem pentru ucidere din culpa, in cazul exploziei de la Sadu

Vineri, 11 Februarie 2011, ora 22:48
1309 citiri
Dosar penal in rem pentru ucidere din culpa, in cazul exploziei de la Sadu
Foto: gorjeanul.ro

Procurorul Paul Costache, de la Parchetul Targu-Jiu, a declarat, vineri, ca a fost deschis un dosar penal in rem pentru ucidere din culpa si infractiuni la legea muncii in cazul exploziei de la Uzina Mecanica Sadu.

"Suntem in faza actelor premergatoare, nu s-a putut stabili cu exactitate ce s-a intamplat, urmeaza sa stabilim pe parcursului cercetarilor. Urmeaza ca pe baza probatoriului sa va comunicam datele. Nu putem da un termen aproximativ. Explozia a fost una foarte puternica, in cauza s-a intocmit dosar penal in rem pentru infractiune la legea muncii 319 si ucidere din culpa", a spus procurorul Paul Costache.

Anchetatorii au ridicat mai multe probe pentru expertiza care va avea loc in acest caz. Politistii si criminalistii au audiat mai multi angajati ai Uzinei de armament Sadu.

"Am finalizat cercetarile pentru aceasta zi, este vorba despre o deflagratie care a avut loc intr-un atelier unde era depozitata pulbere. Au fost audiate mai multe persoane, lucratori ai Uzinei Mecanice, insa nu avem martori oculari, singurul martor ocular intr-o stare destul de grava si nu l-am putut audia. Nu putem sa estimam cat vor dura cercetarile, au fost ridicate probe materiale necesare pentru a fi expertizate.

Impreuna cu specialisti criminalisti, reprezentanti ai ISU Gorj si inspectori ai ITM o sa continuam investigatiile in acest caz pentru a stabili cu exactitate cauza care a generat aceasta tragedie. De asemenea, urmeaza sa lamurim imprejurarile in care s-a produs deflagratia. Deocamdata, cauza nu a fost stabilita, urmeaza sa fie efectuate expertize, este prematur sa ne pronuntam cu privire la cauza exacta", a afirmat Daniel Tica, purtatorul de cuvant al IPJ Gorj.

Familiile victimelor exploziei de la UM Sadu vor primi plati compensatorii in valoare de aproximativ 20.000 de lei fiecare, conform prevederilor contractului colectiv de munca.

O explozie urmata de un incendiu s-a produs, vineri, la UM Sadu. Doua femei au murit, iar un barbat a fost grav ranit, avand arsuri pe aproape jumatate din corp. Barbatul ranit a fost transportat la Spitalul de Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri din Bucuresti.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#dosar penal Sadu, #ucidere culpa mina Sadu , #explozie