Explozia de la Centrul de Fotbal din Mogosoaia, cauzata de nerespectarea protectiei muncii

Luni, 08 Octombrie 2012, ora 22:14
1567 citiri
Explozia de la Centrul de Fotbal din Mogosoaia, cauzata de nerespectarea protectiei muncii
Foto: 112

Federatia Romana de Fotbal (FRF) a precizat intr-un comunicat ca explozia "usoara" de luni, de la Centrul de Fotbal din Mogosoaia, a fost cauzata de nerespectarea in totalitate a prevederilor protectiei muncii de catre muncitorii care lucreaza la reabilitarea terenului 2.

"In cursul dupa-amiezii zilei de azi, 8 octombrie, a avut loc o usoara explozie la viitoarea centrala electrica a celor doua terenuri din incinta Centrului de Fotbal al FRF de la Mogosoaia.

Acest nefericit eveniment s-a datorat cu precadere faptului ca muncitorii firmei care realizeaza reabilitarea terenului 2 nu au respectat in totalitate prevederile protectiei muncii.

In atare conditii, scanteile generate de aparatul de sudura au intrat in contact cu anumite substante inflamabile aflate in viitoarea centrala, care va asigura, printre altele, si incalzirea celor doua terenuri si care, in momentul de fata, nu este racordata la nicio instalatie electrica si termica a Centrului si nici la instalatia de nocturna", se arata in comunicatul FRF.

Federatia a mentionat ca incendiul produs a fost stins local pana la sosirea autoritatilor competente, acestea fiind informate imediat, si ca pagubele materiale sunt nesemnificative.

"Unul dintre muncitorii firmei evocate a scapat nevatamat, al doilea suferind usoare arsuri la ambele maini, fiind transportat la spital si aflandu-se in afara oricarui pericol.

Pagubele materiale sunt nesemnificative, programul echipei noastre nationale nefiind afectat de acest incident minor.

Cu sprijinul IGSU si al autoritatilor in materie de protectie a muncii, la fost demarata o ancheta, rezultatele acesteia urmand sa fie facute publice in momentul incheierii sale", precizeaza FRF.

Explozie la Centrul de Fotbal al FRF de la Mogosoaia

Doua persoane au fost ranite, luni, dupa ce centrala termica a Centrului de Fotbal al Federatiei Romane de Fotbal (FRF) din Mogosoaia a explodat.

Explozie la Centrul de Fotbal al FRF din Mogosoaia - doi raniti

Cele doua persoane ranite au fost transportate la spital in vederea acordarii ingrijirilor medicale.

Reprezentativa Romaniei de fotbal se afla cazata la centrul din Mogosoaia, in vederea dublei cu Turcia si Olanda pe care o va disputa in cadrul calificarilor pentru Campionatul Mondial din Brazilia.

Purtatorul de cuvant al Federatiei Romane de Fotbal, Paul Zaharia, a declarat ca nimeni din delegatia Romaniei nu a fost afectat de acest incident.

"Centrala este situata spre poarta de acces. Baietii sunt la odihna, la hotel, care este departe de centrala. A fost ranit un muncitor de la firma care efectueaza lucrari de reabilitare la terenul doi", a spus Zaharia.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#explozie Mogosoaia centru fotbal, #explozie Mogosoaia FRF raniti, #explozie FRF Mogosoaia nationala , #explozie