Explozie intr-un bloc din Iasi: Locatarilor li se inchiriaza apartamente si vor fi despagubiti

Marti, 02 August 2016, ora 14:00
3205 citiri
Explozie intr-un bloc din Iasi: Locatarilor li se inchiriaza apartamente si vor fi despagubiti
Foto: Arhiva/Ziare.com

Compania E.ON Distributie Romania va pune la dispozitia locatarilor evacuati din blocul din Iasi in care s-a produs, luni seara, o explozie apartamente pe care le va inchiria printr-o agentie imobiliara, a anuntat viceprimarul Iasiului, Gabriel Harabagiu.

El a precizat ca fiecare familie afectata de deflagratie va primi si cate 3.000 de lei de la companie.

"Cei de la E.ON vor lua apartamente printr-o agentie imobiliara si vor achita chiria pentru locatari. Este vorba de 15 apartamente. Deja a fost luata legatura cu o agentie imobiliara din oras. Tot cei de la E.ON mi-au comunicat ca ofera cate 3.000 de lei pentru fiecare familie din blocul unde a avut loc explozia", a declarat Gabriel Harabagiu.

Viceprimarul a mai spus ca si primaria Iasi va oferi un ajutor financiar de urgenta familiilor din blocul respectiv, valoarea fiind de cel mult trei salarii minime pe economie.

Totodata, Gabriel Harabagiu a precizat ca primaria va achita contravaloarea expertizei tehnice care urmeaza sa fie facuta la blocul afectat in urma exploziei.

Deflagratia s-a produs luni seara, in jurul orei 20.20, intr-un bloc de patru etaje din zona Copou, in care locuiesc in majoritate pensionari, si a fost urmata de un incendiu. Doua persoane au murit, iar 11 au fost ranite, trei dintre ele fiind internate la Spitalul de Neurochirurgie in stare stabila.

Prefectul judetului Iasi, Marian Grigoras, a declarat, marti, ca specialistii Inspectoratului de Stat in Constructii Iasi vor evalua starea imobilului.

"Daca se va putea intra, atunci oamenii vor fi condusi in apartamente sa-si mai ia unele lucruri, inclusiv acte sau bani", a mai afirmat prefectul.

Mai multi locatari sustin ca au simtit miros de gaz in urma cu cateva zile, dar prefectul a precizat ca deoamdata nu se cunosc cauzele exploziei, ancheta fiind preluata de catre procurori.

"Nu stim daca explozia s-a produs in apartamentul de la parter sau daca acumularea de gaze a fost la subsolul blocului. Asta se va stabili in urma anchetei, un procuror a venit la fata locului imediat dupa explozie", a adaugat prefectul Marian Grigoras.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#explozie bloc Iasi despagubiri locatari, #apartamente inchiriate locatari bloc explozie Iasi, #bani locuitori bloc explozie Iasi , #explozie