Explozie puternica in Bucuresti UPDATE: 9 victime (Foto & Video)

Duminica, 05 Iunie 2016, ora 12:37
28065 citiri
Explozie puternica in Bucuresti UPDATE: 9 victime (Foto & Video)
Foto: ISU Bucuresti

O explozie puternica a avut loc in Sectorul 6 din Bucuresti, duminica, in incinta targului de vechituri din zona Valea Cascadelor. 9 persoane au fost ranite.

Victimele au arsuri de gradul II si au fost transportate la trei spitale din Capitala, anume Floreasca, Spitalul de Arsi si Universitar, transmite Realitatea TV.

Digi 24 transmite ca deflagratia a fost urmata de un incendiu, care a fost stins la scurt timp.

La fata locului au ajuns 10 ambulante, dintre care 8 de la SMURD, dar si autospeciale de pompieri si masini de politie. La targul de vechituri, organizat periodic, se aflau duminica sute de oameni.

Potrivit martorilor, explozia ar fi fost provocata de o butelie de gaz, care era folosita la un cuptor pe care sa gateau mici. Informatia a fost confirmata de autoritati.

"A fost vorba de o autorulota amenajata pentru producere si vanzare produse. In spatele acesteia se gaseau 4 butelii. S-a produs un incendiu in spatele acestei rulote care a cuprins cele 4 butelii. 3 dintre ele au fost scoase din zona respectiva, iar a 4-a a explodat.

Din punct de vedere PSI (prevenire si stingere a incendiilor - n.red.), acest punct de vanzare la care s-a produs explozia nu se supune avizarii-autorizarii din punct de vedere al securitatii la incendiu", au transmis reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bucuresti.

Foto: ISU Bucuresti

Ulterior, purtatorul de cuvant al ISU Bucuresti, locotenentul Daniel Vasile, a venit cu lamuriri suplimentare. Patru victime au ajuns la Spitalul de Arsi, patru la Spitalul Floreasca si una la Universitar.

UPDATE - Un barbat de 50 de ani, cu arsuri de gradul II si III pe aproape 50 la suta din suprafata corpului si pe caile aeriene, a fost operat la Spitalul Floreasca, a spus purtatorul de cuvant al Ministerului Sanatatii, Laurentiu Colintineanu.

Iata care este starea celor noua raniti si unde sunt internati:

La Spitalul de Arsi:

  • Un barbat de 72 de ani, intubat si ventilat - arsuri pe 25% din suprafata corpului;
  • O femeie de 83 de ani - arsuri pe 13% din suprafata corpului;
  • Un barbat de 54 ani - arsuri pe 25% din suprafata corpului;
  • O femeie de 45 de ani - arsuri pe 1% din suprafata corpului.

La spitalul Universitar:

  • Un barbat de 27 de ani - arsuri pe 1% din suprafata corpului.

Spitalul Floreasca:

  • Un barbat de 50 de ani - arsuri pe 50% din suprafata corpului, e intubat si ventilat, operat;
  • O femeie de 64 ani - arsuri pe 23% din suprafata corpului;
  • O femeie de 58 de ani - arsuri pe 10% din suprafata corpului;
  • Un barbat de 59 de ani - arsuri pe 29% din suprafata corpului.

Citeste mai multe despre situatia ranitilor si crearea unei celule de criza la Ministerul Sanatatii.

Daniel Vasile a mai aratat ca, in total, 12 persoane au primit asistenta medicala, dar 3 nu au avut nevoie sa fie preluate de ambulanta.

"9 dintre acestea prezentau arsuri si au fost transportate la spital, astfel: 8 de catre SMURD, 1 de catre SABIF. Celelalte 3 acuzau atac de panica si nu s-a impus transportul la spital", a spus purtatorul de cuvant al ISU Bucuresti.

UPDATE: Viceprimarul Gabriel Petrea s-a deplasat la fata locului si a declarat ca targul avea autorizatie, per ansamblu, dar si ca Primaria continua sa faca verificari, transmite Antena 3. De asemenea, el a mentionat ca Politia face investigatii, iar in urma rapoartelor se vor stabili si consecintele.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#explozie Valea Cascadelor, #raniti explozie Valea Cascadelor, #arsi butelie Valea Cascadelor, #explozie butelie Valea Cascadelor, #explozie Bucuresti, #explozie victime bucuresti , #explozie