Fostul sef Romagro: Mircea Basescu a ajutat la manipularea explozibililor

Luni, 24 August 2009, ora 20:17
1987 citiri
Fostul sef Romagro: Mircea Basescu a ajutat la manipularea explozibililor

Cornel Purcarea, fost sef Romagro, sustine ca Mircea Basescu ar fi fost implicat in afacerea cu explozibili, insa ar fi aflat despre continutul containerelor doar cand incarcatura a ajuns in portul Constanta, el punand la dispozitie un utilaj pentru manipularea substantelor.

"Mircea Basescu nici nu stia ce se transporta acolo. L-am rugat sa imi dea un utilaj pentru manipularea celor trei containere, iar el mi-a dat un tractor. Asta a fost tot. Desigur, ca dupa ce a ajuns nava in port a aflat despre ce e vorba, pentru ca erau toate autoritatile acolo: politia transporturi, politia portuara, politia de frontiera si asa mai departe", a spus Purcarea, implicat in afacere.

Potrivit acestuia, transportul nu ar fi putut sa se faca fara ca autoritatile statului sa afle.

"Nu aveam cum sa fac acest transport fara ca autoritatile statului sa stie, pentru ca am nevoie de masini speciale cu certificat ADR (n.r. masini special modificate pentru a transporta materiale periculoase) si de soferi cu licenta pentru asta", a precizat Cornel Purcarea, fost sef al Romagro.

El a declarat ca transportul a constat in trei containere cu explozibili NATO provenind din Taiwan, care urmau sa fie distrusi la Uzina Mecanica din Babeni.

De asemenea, Purcarea a spus ca transportul nu a fost realizat prin intermediul firmei Romagro, ci printr-o societate numita Ocso, care ar fi abilitata sa desfasoare aceasta activitate, de transport de produse speciale, si ar avea si toate licentele in acest sens.

"Firma RomAgro este specializata si a facut numai comert cu cereale, nu a facut niciodata astfel de transporturi", sustine Cornel Purcarea.

Totodata, Purcarea recunoaste ca il cunoaste pe Imad Kebir, dar ca nu a discutat niciodata telefonic cu acesta.

"Pe Imad Kebir il cunosc, sigur ca il cunosc. Stiu ca el este implicat in firma asta Romagro, care face comert cu cereale. Ne-am intalnit de cateva ori, dar nu am vorbit niciodata la telefon, pentru ca el vorbeste araba, iar eu romana, deci nu ne-am putea intelege. Ultima oara m-am intalnit cu el in 2004 sau 2005", a declarat Cornel Purcarea.

In opinia lui Purcarea, Imad Kebir nu avea cum sa finanteze Hezbollah, fiind nascut in Liberia.

"Acolo a copilarit, dupa care a emigrat cu familia in Angola. E problema lui ce a facut acolo. Insa va spun sigur ca eu stiu optiunile lui politice si nu ar fi putut sa aiba o colaborare cu Hezbollah", a mai afirmat Cornel Purcarea.

Potrivit unui articol postat pe blogul lui Sorin Rosca Stanescu, fratele presedintelui Romaniei ar fi participat la o operatiune ultrasecreta de trafic international cu mari cantitati de explozibil.

Jurnalistul sustine ca cinci vapoare sosite din Thailanda au fost ancorate in portul Constanta. Operatiunea ar fi fost dirijata de Mircea Basescu, fratele presedintelui Romaniei.

Incarcatura consta in substante explozive si munitie. Destinatia finala, conform contractului incheiat de partea Tailandeza cu Romarm S.A., apartinand Ministerului Industriilor, ar fi fost UM Babeni din judetul Valcea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#fost sef Romagro, #Cornel Purcarea, #Mircea Basescu, #manipularea explozibililor , #explozie