Panica la New York dupa ce un islamist a incercat sa se arunce in aer UPDATE

Luni, 11 Decembrie 2017, ora 16:53
9538 citiri
Panica la New York dupa ce un islamist a incercat sa se arunce in aer UPDATE
Foto: Arhiva Facebook/NYPD

O explozie a avut loc, luni, in jurul orei 14:30 (ora Romaniei), intr-o autogara din orasul american New York, sute de persoane fiind evacuate, afirma surse din cadrul serviciilor de securitate locale. Un comisar din cadrul politiei locale a anuntat ca a fost vorba despre un atac de natura terorista

Politia din New York a confirmat producerea incidentului si a precizat ca "a intervenit la o explozie de origine incerta produsa in zona strazilor 42/8, in Manhattan".

Potrivit New York Daily News si Fox News, o busculada s-a produs in timp ce sute de persoane fugeau din autogara.

"Am fost lovita de o multime de oameni care fugeau de teama unei alerte cu bomba. Sunt foarte multi politisti", a declarat o martora.

ABC News citeaza surse din cadrul politiei locale care sustin ca explozia a fost cauzata de detonarea accidentala a unei bombe artizanale intr-un pasaj de sub terminal. Aceleasi surse sustin ca incidentul s-a soldat cu patru raniti.

Politistii au anuntat ca au in custodie doi suspecti, dintre care unul ar fi avut asupra sa un dispozitiv exploziv, potrivit New York Times.

Unul dintre suspectii retinuti este ranit, dar viata nu ii este in pericol, potrivit datelor facute publice pe Twitter de personalul sectiei de lupta impotriva terorismului a New York Police Departament (NYPD).

UPDATE Potrivit postul Fox13, suspectul ranit se numeste Akayed Ullahar este imigrant islamist in varsta de 27 de ani din Bangladesh si traieste in Brooklyn de sapte ani. Acesta ar fi pus la cale un atentat influentat fiind de Statul Islamic.

Tanarul ar fi incercat sa se arunce in aer fara insa sa fi reusit sa isi duca la capat atentatul din cauza ca dispozitivul exploziv n-a functionat corespunzator.

"Este vorba de un incident de natura terorista", a apreciat comisarul James P. O'Neill, confirmand ca barbatul ranit se aruncase in aer.

Surse din randul fortelor de ordine citate de televiziunea WPIX TV din New York au declarat ca al doilea suspect ar fi avut asupra sa un alt dispozitiv exploziv artizanal. Oamenii legii ar fi declarat ca acest al doilea retinut avea mai multe fire legate de trup.

Oameni care se aflau in zona la momentul atacului spun ca au supravietuit ca prin minune. Christina Bathea in varsta de 29 de ani a declarat pentru ABC News ca traversa pasajul in drum spre munca. La un moment dat a auzit o explozie puternica, a simtit miros de fum si a luat-o la fuga.

"Chiar daca n-as fi fost credincioasa, astazi tot as fi crezut in Dumnezeu" a mai precizat tanara citata de ABC News.

Autoritatile au tinut discursuri de incurajare a populatiei

"Este vorba de o tentativa de atac terorist. Dar teroristii nu vor casitga", a apreciat primarul orasului New York, Bill De Blasio.

Aflat la locul atacului, guvernatorul statului New York Andrew Cuomo a declarat:

"Acesta este New York-ul. Realitatea este ca suntem vizati de multi indivizi care vor sa ia atitudine impotriva democratiei, impotriva libertatii. Oricine poate intra pe Internet si poate cauta mizerii despre fabricarea unor dispozitive explozive. Aceasta este realitatea in care traim. Acum sa revenim la lucru. Nu le vom permite acestor oameni sa ne perturbe".

Presedintele Donald Trump a fost deasemenea informat cu privire la atac.

Circulatia in zona Port Authority Bus a fost oprita si reluata partial dupa circa 3 ore de la atac. Terminalul de transport urban este cel mai mare din Statele Unite si deserveste anual peste 65 de milioane de oameni, mai informeaza ABC News.

Evenimentele de astazi de la New York s-au petrecut la mai putin de o luna si jumatate de la atacul sangeros in care opt oameni si-au pierdut viata, la doi pasi de locul in care cazusera Turnurile Gemene.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
#explozie New York, #oameni evacuati new york, #interventie politie nypd , #explozie