Teroristul de la Iasi isi vinde cartea si a gasit "varianta corecta" a Teoriei Relativitatii

Joi, 18 Iulie 2013, ora 18:19
3386 citiri
Teroristul de la Iasi isi vinde cartea si a gasit "varianta corecta" a Teoriei Relativitatii

Atentatorul de la Iasi, Oliver Florin Stan, care a intrat intr-un amfiteatru din Universitatea Tehnica cu un rucsac in care se afla o bomba improvizata si a amenintat ca arunca in aer cladirea, a vandut un exemplar din cartea sa, intitulata "Prima mea lupta", medicilor care trebuiau sa stabileasca daca are discernamant sau nu.

Volumul a fost cumparat, contra sumei de 50 de lei, de presedintele Comisiei de expertiza, medicul legist Caplin Scripcaru, dupa ce "atentatorul de la universitate" a venit cu un exemplar sub brat la cea de-a doua sedinta de expertizare neuropsihiatrica.

La aceasta sedinta, care a durat aproximativ 45 de minute, Oliver Florin Stan a fost evaluat pentru a se afla daca a avut sau nu discernamant in momentul in care a intrat cu o bomba improvizata in amfiteatrul in care se desfasura examenul de licenta al unui grup de 40 de studenti politehnisti. De asemenea, el a cerut medicilor un top de hartie, un calculator si a spus ca vrea sa aiba o intalnire cu jurnalistii.

El spune ca a gasit solutia pentru a combate somajul la nivel mondial. De asemenea, Stan este ferm convins ca Teoria Relativitatii a lui Einstein este incorecta, motiv pentru care a facut modificari pana a gasit, sustine el, varianta corecta. Faptul ca nimeni nu l-a luat in serios il nemultumeste insa. O alta nemultumire a barbatului este faptul ca societatea romaneasca nu-l intelege si nu-i ofera conditii de trai pe masura geniului sau si, ca atare, este nevoit sa traiasca in mizerie.

"Ne-a rugat sa-i citim cartea. Bineinteles ca a trebuit sa o cumparam mai intai, contra sumei de 50 de lei. Am facut cheta si am luat-o. Am rasfoit-o putin pentru a afla informatii privind evolutia starii sale psihologice. Deocamdata nu pot spune decat ca este talentat, scrie cursiv. Mai multe nu pot sa va spun inca", a declarat joi Calin Scripcaru, presedintele Comisiei de expertiza.

Conform acestuia, Oliver Florin Stan are un coeficient de inteligenta (IQ) de 120, cu mult peste medie. El urmeaza sa fie expertizat din nou peste o saptamana.

"Probabil ca vor mai fi doua-trei sedinte. Este un caz complex. Pacientul trebuie expertizat minutios pentru a vedea daca a avut sau nu discernamant in ziua in care a amenintat ca arunca universitatea in aer. Pentru asta trebuie facute analize specifice, analize suplimentare", a spus dr. Scripcaru.

Atentat cu bomba la Universitatea din Iasi. Explozie in amfiteatru

Oliver Florin Stan, in varsta de 38 de ani, a incercat sa detoneze pe 8 iulie o bomba artizanala care se afla intr-un rucsac, incidentul avand loc in Amfiteatrul P6 de la Universitatea Tehnica "Gh. Asachi", Facultatea de Electronica si Telecomunicatii, unde se desfasura examenul de licenta.

Barbatul este un fost student al Universitatii Tehnice care, incepand din 2009 si pana in aprilie 2013 a avut noua internari la Spitalul de Neuropsihiatrie Socola, din cauza unor "tulburari de schizofrenie paranoida".

Citeste si:
Precedentul invocat de Orban prin care Cîțu nu mai poate fi numit premier dacă trece moțiunea. „Eu sunt Stan păţitul împreună cu preşedintele Iohannis”
Precedentul invocat de Orban prin care Cîțu nu mai poate fi numit premier dacă trece moțiunea. „Eu sunt Stan păţitul împreună cu preşedintele Iohannis”
Ludovic Orban a declarat marți, 27 septembrie, că Florin Cîţu nu mai poate fi desemnat din nou premier de către preşedintele Klaus Iohannis, în cazul în care trece moţiunea de cenzură....
Cîţu: „Dacă mai există onoare în România şi preşedintele Senatului îşi va da demisia după motivarea CCR”
Cîţu: „Dacă mai există onoare în România şi preşedintele Senatului îşi va da demisia după motivarea CCR”
Premierul Florin Cîţu a susţinut marţi, 28 septembrie, că preşedintele Senatului, Anca Dragu, ar trebui să demisioneze din funcţie, după ce Curtea Constituţională va publica motivarea...
Sursa: AGERPRES
Comentarii