Explozie la o moara din Brasov: Un ranit, transferat la o clinica din strainatate

Miercuri, 11 Noiembrie 2015, ora 19:06
1992 citiri
Explozie la o moara din Brasov: Un ranit, transferat la o clinica din strainatate
Foto: captura video Digi Sport

Un barbat ranit in explozia produsa saptamana trecuta la o moara din Brasov va fi transferat, miercuri, intr-o clinica de specialitate din strainatate, cel mai probabil in Austria, starea sa inrautatindu-se.

Potrivit managerului Spitalului Judetean Brasov, Daniela Neculoiu, starea barbatului in varsta de 46 de ani s-a inrautatit, urmand ca in cursul zilei de miercuri el sa fie transportat cu un elicopter la o clinica din strainatate, cel mai probabil in Austria.

Ea a precizat ca transportul pacientului este riscant, insa apartinatorii au decis transferarea acestuia.

Explozie la o moara de faina din Brasov: UPDATE 6 raniti, 3 sunt la terapie intensiva

"Starea barbatului s-a inrautatit si are nevoie de ventilare mecanica mai puternica, deoarece plamanii au mai cedat si sufera de insuficienta respiratorie acuta severa.

Apartinatorii acestuia au cerut transferul la o clinica din strainatate, au fost facute toate documentele si acum stam pe telefoane cu Ministerul Sanatatii petnru asigurarea transportului. Trasferul va fi facut astazi (miercuri - n.red.), nu stim exact unde, probabil la o clinica din Austria", a spus managerul Spitalului Judetean Brasov.

Explozie la o moara din Brasov: O persoana a murit, 5 raman internate - UPDATE (Video)

Cealalta victima aflata in stare grava, o femeie de 51 de ani, este in continuare ventilata mecanic, insa starea ei este stabila. De asemenea, si ea urmeaza sa fie transferata la o clinica din strainatate.

La Sectia de chirurgie plastica mai sunt internati trei barbati cu varste intre 40 si 55 de ani, insa starea acestora este buna, fara complicatii.

Tot miercuri, Guvernul a decis ca familia barbatului care si-a pierdut viata in urma exploziei va primi un ajutor de urgenta de 5.000 de lei.

Explozia, urmata de un incendiu, s-a produs, joi seara, la moara Sapte Spice, situata in apropierea Stadionului Tineretului din Brasov, cu cateva minute inainte de finalul meciului FC Brasov - CSM Ramnicu Valcea din Liga a II-a de fotbal. Flacarile uriase au fost surprinse in direct de camerele video de la Stadionul Tineretului din Brasov.

Stelian Rechitean, seful Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Brasov, declara ca, in momentul producerii exploziei, in cladire se aflau in total 11 persoane, una dintre acestea nefiind angajata a unitatii de panificatie, ci fiind venita din exterior cu treaba, cel mai probabil pentru a lua faina. Angajatii erau in schimbul al doilea.

Potrivit sursei citate, dintre cei 11 oameni aflati in cladire, cinci au fost raniti, fiind preluati de ambulante si transportati la Spitalul Judetean Brasov, cinci au scapat nevatamati, iar unul a cazut intr-un buncar de faina adanc de 15 metri, fiind scos de catre echipele de interventie cu arsuri si politraumatisme.

Ulterior, barbatul care a fost scos de sub daramaturi a murit la spital.

Explozie la o moara din Brasov: S-a deschis dosar penal

Primarul Brasovului, George Scripcaru, spunea ca explozia s-ar fi produs din cauza nerespectarii concentratiei pulberilor de faina emanate in spatiu inchis, potrivit primelor cercetari la fata locului.

Cladirea unde a avut loc explozia are cinci etaje si a fost afectata partial de explozie, in urma careia foarte multe cioburi s-au imprastiat in curtile locuintelor aflate in apropiere.

Politistii brasoveni, sub supravegherea Parchetului de pe langa Tribunalul Brasov, au deschis un dosar in rem in acest caz, fiind cercetate cinci infractiuni: ucidere din culpa, vatamare corporala din culpa, distrugere, neluarea masurilor legale de securitate si sanatate in munca de catre angajator si nerespectarea masurilor legale de securitate si sanatate in munca de catre angajati, dar pe parcursul anchetei este posibil sa mai apara si alte aspecte.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
#incendiu moara Brasov, #ranit explozie Brasov strainatate , #explozie
Comentarii