Rezultatele analizelor florilor din Olanda mai dureaza

Miercuri, 21 Septembrie 2011, ora 15:54
1733 citiri
Rezultatele analizelor florilor din Olanda mai dureaza
Foto: felicitari.alege.net

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, a declarat ca rezultatele analizelor de laborator cu privire la bulbii importati din Olanda vor fi gata miercuri dupa-amiaza.

"Speram ca dupa masa sa avem primele rezultate. Sambata si duminica nelucrandu-se, a fost imposibil transportul (probelor n.r.). Abia ieri dimineata (marti n.r.) au intrat aceste probe la analize. Nu m-as bucura daca am gasi agenti patogeni, nu cautam dupa ei, cautam sa vedem daca aceste produse sunt infestate, mai ales ca totul a pornit de la un transport care nu era insotit de certificatul fitosanitar. Acest document este absolut necesar atunci cand se transporta materiale biologice", a precizat Tabara.

Ministrul Agriculturii a mentionat ca era normal sa se ia masuri in acest sens, sa se faca verificarile necesare, in conditiile in care sunt daunatori de carantina care nu trebuie sa intre in tara.

Tabara a mai spus ca, de la inceputul acestui an si pana in prezent, au fost confiscate peste 150 de transporturi de mare capacitate, din cauza unor nereguli privind "sanatatea materialului importat sau chestiuni legate de evaziunea fiscala".

Ministerul Agriculturii a anuntat miercuri ca a informat Comisia Europeana, Ambasada Olandei si Serviciul Fitosanitar din Olanda asupra actiunii de monitorizare a achizitiilor intracomunitare de produse de origine vegetala derulate incepand cu data de 17 septembrie 2011.

"In cazul in care rezultatele analizelor de laborator vor evidentia prezenta anumitor organisme de carantina, autoritatile fitosanitare teritoriale vor aplica una sau mai multe dintre masurile oficiale, in caz contrar marfa va putea fi comercializata, urmand ca Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), prin Agentia Nationala Fitosanitara sa informeze de indata autoritatea fitosanitara din Olanda si Comisia cu privire la cele constatate si la masurile pe care le-a luat", se arata intr-un comunicat al MADR.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#bulbi lalele vama, #scandal lalele, #import Olanda Romania, #transport flori Olanda , #flori Olanda