14.000 de lei, plata pentru expertii din procesul medicului Bradisteanu

Marti, 07 Octombrie 2008, ora 15:05
1400 citiri
14.000 de lei, plata pentru expertii din procesul medicului Bradisteanu

Suma alocata, marti, de magistratii Tribunalului Bucuresti pentru expertiza contabila si expertiza privind standardul aparaturii medicale din procesul medicului Serban Bradisteanu privind dotarea spitalelor din sistemul penitenciar este de 14.000 de lei.

Tot la termenul de marti, au fost audiati directorul reprezentantei din Romania a firmei de la care a fost cumparata aparatura medicala pentru spitalele din penitenciare, Mugurel Stancu, si directorul general adjunct al Administratie Nationale a Penitenciarelor din perioada cand s-a efectuat tranzactia, Valentin Vinisor, informeaza NewsIn.

Cei doi si-au mentinut declaratiile date la DNA. Ambii au declarat ca nu il cunosteau personal pe medicul Serban Bradisteanu si ca aparatura achizitionata a fost una performanta.

Fostul ministru al Sanatatii, Daniela Bartos, nu a venit, marti, la tribunal, desi avocata medicului Serban Bradisteanu, Alice Draghici, promisese la termenul anterior ca clientul ei o va contacta personal pentru a o chema ca martor.

Urmatorul termen al procesului va fi 4 noiembrie, cand vor fi audiati mai multi martori.

La termenul din 25 martie, instanta a audiat-o pe Rodica Stanoiu, fost ministru al justitiei. Rodica Stanoiu a declarat ca ea a fost cea care i-a propus pe doctorii Serban Bradisteanu, Dumitru Constantin si Adrian Streinu-Cercel pentru a face parte din Comisia de licitatie, pe motiv ca acestia "sunt medici cu calificative deosebite in domeniile lor de activitate".

Medicul Serban Bradisteanu a fost audiat in 15 noiembrie 2007, cand a respins acuzatiile de coruptie si a declarat ca este nevinovat. Bradisteanu le-a spus judecatorilor ca a fost mirat ca a ajuns, prin ordin al ministrului justitiei, in mai 2001, presedintele unei comisii care avea datoria de a organiza o licitatie prin care sa fie achizitionata aparatura medicala de varf pentru doatarea unitatilor medicale din sistemul penitenciar.

Din probatoriu a rezultat ca toate contractele de achizitii au fost realizate cu incalcarea prevederilor legale, pe baza unui necesar de echipamente si a unor criterii tehnice nerealiste, insotite de documentatii ambigue.

In plus institutiile medicale beneficiare au semnalat ca echipamentele medicale astfel achizitionate au fie o utilitate limitata, fie sunt inutilizabile din lipsa de cazuistica medicala ori a banilor necesari pentru achizitionarea consumabilelor aferente.

Valoarea aparaturii medicale neutilizate de catre cele sase spitale penitenciar si de Spitalul "Profesor dr. Constantin Angelescu" este in valoare de 3.356.878,02 euro.

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Serban Bradisteanu, #suma, #expertiza, #milioane , #frauda